Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Linguine met knoflook en olijfolie
Simpel, maar erg lekker!
Dit is een makkelijk recept en lekker met een groene salade of bijvoorbeeld gevulde paprika’s. De geur van knoflook die bakt in boter is zo lekker! Wij hebben voor dit gerecht pasta gebruikt die we hebben meegenomen uit Rome in de herfstvakantie. Natuurlijk kwamen we laatst een keer bij de Makro en lagen ze daar ook gewoon in het schap (niet zo heel authentiek dus), maar toch. Probeer ook eens citroenlinguine, rigatoni carbonara of linguine met kastanjechampignons.
Ingrediënten
- 250 gram linguine
- 3 teentjes knoflook
- 15 gram boter
- scheutje extra vierge olijfolie
- Handje verse platte peterselie
Bereidingswijze & foto's
-
Zet een grote pan met water op het vuur en breng met wat zout aan de kook. Trek de blaadjes van de peterselie los en hak ze fijn.
-
Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Smelt de boter in een grote pan op laag vuur en voeg de knoflook toe. Bak op laag vuur voor een paar minuten (laat niet bruin worden).
-
Kook de pasta beetgaar volgens de bereidingswijze. Giet de pasta af maar bewaar twee eetlepels van het kookvocht.
-
Schep de pasta in de pan met de knoflookboter, voeg het kookvocht en de olijfolie toe en schep door elkaar. Serveer meteen met de peterselie.
Er zijn nog geen reacties.