Home Page › Diner ›
Griekse gehaktballetjes
Of: keftedakia
Het recept voor deze gehaktballetjes komt uit een oude Allerhande. Ik kreeg het van Femke, een collega bij mij op school (bedankt Femke!). Het zijn heerlijke, kruidige balletjes en perfect met bijvoorbeeld deze tzatziki. Het originele recept gebruikt kalfsgehakt, maar dat hadden we niet in huis, vandaar dat ik deze balletjes met rundergehakt heb gemaakt. Probeer ook eens tagliatelle met gehaktballetjes, gehaktballetjes in satésaus of gehaktballentajine met kruidige citroensaus.
Ingrediënten
- 250 gram kalfsgehakt
- 1 eierdooier
- 1 kleine ui
- 1 theelepel oregano
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel kaneel
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 3 eetlepels paneermeel
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes verse peterselie
- 2 takjes verse munt
- 2 eetlepels bloem
- 3 eetlepels olijfolie
- naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui en snij fijn. Pel de knoflook en pers uit. Meng in een grote kom.
-
Voeg het gehakt, de dooier, de oregano, het paprikapoeder, de kaneel, ketchup, paneermeel, zout en peper toe aan de kom en meng door elkaar.
-
Snij de munt en de peterselie fijn. Meng door het gehaktmengsel.
-
Strooi de bloem op een bord.
-
Maak 16 balletjes van het gehakt en rol ze door de bloem. Leg ze dan op een bord.
-
Verhit de olie in een bakpan en bak de balletjes ongeveer 10 minuten of totdat ze bruin en gaar zijn. Serveer met tzatziki.
3 Reacties
• Caroline Brouwer op 18 June 2010 ∞
• Loyoya's kitchen op 18 June 2010 ∞
• Nans op 20 February 2011 ∞