Goulash

Een lekkere stoofschotel met rundvlees.

Dit recept is waarschijnlijk geen authentieke versie van een Hongaarse goulash, maar wel erg lekker! Het grappige is wel dat deze goulash een beetje het Westen en het Oosten lijkt te verenigen. Dit recept lijkt op een combinatie van een Indiase curry en een Westerse stoofschotel. Wij hebben het gegeten met rijst en een salade (niet zo authentiek) maar het kan bijvoorbeeld ook met gekookte aardappels. Probeer ook eens Szechuan-kip, rundvlees in zwartebonensaus met gebakken rijst of Rogan Josh.

goulash goulash met rundvlees hongaarse goulash stoofschotel
Goulash
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
3 personen

Ingrediënten

  • 500 gram magere runderlappen
  • 500 ml runderbouillon
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 theelepels oregano
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • halve theelepel chilipoeder
  • 1 laurierblad
  • 1 blikje (7 gram) tomatenpuree
  • Naar smaak zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze & foto's

  1. Snij de uien in heel dunne ringen. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de uien toe. Zet de pan op laag vuur en leg er een deksel op. Laat de uien in een half uur langzaam zacht worden. Schep af en toe om en let op dat ze niet aanbranden. goulash - 01 goulash - 07 goulash - 09

  2. Rooster het venkelzaad en komijnzaad in een pan zonder boter of olie. Maal de zaadjes dan fijn met een vijzel. goulash - 02 goulash - 06

  3. Snij het rundvlees in blokjes. goulash - 10

  4. Voeg na een half uur het rundvlees toe aan de uien. Zet het vuur wat hoger en braad het vlees aan. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.goulash - 12 goulash - 13

  5. Snij de knoflook in dunne plakjes en voeg toe. Voeg vervolgens het gemalen komijnzaad en venkelzaad toe en roer door elkaar. goulash - 14

  6. Voeg het paprikapoeder, de chilipoeder, de oregano en het laurierblad. Roerbak het geheel voor een minuut. goulash - 15 goulash - 17

  7. Voeg de tomatenpuree toe en roer door elkaar. Schenk dan de bouillon erbij. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Leg de deksel op de pan en laat 1,5 – 2 uur zachtjes sudderen. Blijf controleren of er genoeg bouillon in de pan zit en voeg eventueel wat meer toe. goulash - 23 goulash - 26

  8. Laat de goulash de laatste vijf minuten zonder deksel koken totdat je tevreden bent met de dikte van de saus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met rijst en bijvoorbeeld een salade. goulash - 40

goulash - 49

1 reactie

  1. Hoi Arjan en Lisa, Ook dit recept was weer erg lekker. Ik heb het klaargemaakt met aardappelpuree en boontjes.

    Groetjes

    Thea op 22 May 2010

Reactie achterlaten