Home Page › Hapjes ›
Bladerdeeghapjes met blauwe kaas en dadels
Lekker en snel!
Deze hapjes heb ik verzonnen toen ik wat bladerdeeg over had. Het is een erg lekkere combinatie van smaken en ideaal als hapje op een feestje. Serveer ze warm uit de oven, dan zijn ze het lekkerst.
Probeer ook eens mini-saucijzenbroodjes, gevulde dadels met pecorino en ontbijtspek of geitenkaashapjes.
Ingrediënten
- 3 plakjes bladerdeeg
- 125 gram gedroogde dadels
- 100 gram zachte, blauwe kaas
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een mini-muffinvorm in met boter.
-
Snij elk plakje bladerdeeg in vier gelijke stukken. Duw de plakjes voorzichtig in de mini-muffinvorm (duw ze niet helemaal naar de bodem).
-
Hak de dadels in stukjes en meng ze in een kom met de blauwe kaas.
-
Schep theelepels van het dadelmengsel in de bladerdeegbakjes.
-
Bak de hapjes 12 – 15 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn.
-
Haal de hapjes meteen met een theelepel uit de vorm en zet ze op een rooster om af te koelen. Laat ze niet in de vorm afkoelen, want dan krijg je ze er niet meer in één stuk uit.
Er zijn nog geen reacties.