Bladerdeeghapjes met blauwe kaas en dadels

Lekker en snel!

Deze hapjes heb ik verzonnen toen ik wat bladerdeeg over had. Het is een erg lekkere combinatie van smaken en ideaal als hapje op een feestje. Serveer ze warm uit de oven, dan zijn ze het lekkerst.

Probeer ook eens mini-saucijzenbroodjes, gevulde dadels met pecorino en ontbijtspek of geitenkaashapjes.

bladerdeeghapjes gedroogde dadels zachte blauwe kaas
Bladerdeeghapjes met blauwe kaas en dadels
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
12 stuks

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 125 gram gedroogde dadels
  • 100 gram zachte, blauwe kaas

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een mini-muffinvorm in met boter.

  2. Snij elk plakje bladerdeeg in vier gelijke stukken. Duw de plakjes voorzichtig in de mini-muffinvorm (duw ze niet helemaal naar de bodem). Bladerdeeghapjes met dadels en blauwe kaas - 002 Bladerdeeghapjes met dadels en blauwe kaas - 003

  3. Hak de dadels in stukjes en meng ze in een kom met de blauwe kaas. Bladerdeeghapjes met dadels en blauwe kaas - 005

  4. Schep theelepels van het dadelmengsel in de bladerdeegbakjes. Bladerdeeghapjes met dadels en blauwe kaas - 006

  5. Bak de hapjes 12 – 15 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn. Bladerdeeghapjes met dadels en blauwe kaas - 009

  6. Haal de hapjes meteen met een theelepel uit de vorm en zet ze op een rooster om af te koelen. Laat ze niet in de vorm afkoelen, want dan krijg je ze er niet meer in één stuk uit. Bladerdeeghapjes met dadels en blauwe kaas - 011

Bladerdeeghapjes met dadels en blauwe kaas - 025

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten