Home Page › Brunch ›
Mexicaanse ontbijttortilla
Weer eens wat anders dan een boterham, maak deze tortilla bijvoorbeeld eens in het weekend als ontbijt of lunch.
Dit recept is gebaseerd op een recept van deze website. Het is een lekker recept, weer eens wat anders, ideaal als je wat meer tijd hebt om aan je ontbijt te besteden.
Probeer ook eens wraps met gerookte kip en mango, quesadilla’s of gevulde wraps.
Ingrediënten
- 2 tortilla’s
- 15 gram boter
- 1/2 chilipeper
- 1 bosuitje
- 1 tomaat
- 3 eieren
- 1 avocado
- 2 eetlepels versgehakte peterselie
- 1 eetlepels vers limoensap
Bereidingswijze & foto's
-
Verwijder eventueel de zaadlijsten uit de chilipepers en snij in dunne ringen. Snij het bosuitje in ringen. Ontzaad de tomaat en snij in stukjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en trek de schil los. Snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Verwarm de tortilla’s in een pan (zonder boter of olie) totdat ze warm zijn. Leg ze op twee borden.
-
Smelt de boter in de pan en voeg de chilipeper, het bosuitje en de tomaat toe. Roerbak voor een minuut.
-
Klop de eieren los met wat peper en zout in een kom. Voeg toe aan de pan en roerbak de eieren totdat ze net gaar zijn.
-
Verdeel het mengsel over de tortilla’s. Bestrooi met wat versgehakte peterselie en besprenkel met het limoensap.
3 Reacties
• Ann op 20 November 2012 ∞
• Lisa op 21 November 2012 ∞
• Janna op 21 November 2012 ∞