Mexicaanse ontbijttortilla

Weer eens wat anders dan een boterham, maak deze tortilla bijvoorbeeld eens in het weekend als ontbijt of lunch.

Dit recept is gebaseerd op een recept van deze website. Het is een lekker recept, weer eens wat anders, ideaal als je wat meer tijd hebt om aan je ontbijt te besteden.

Probeer ook eens wraps met gerookte kip en mango, quesadilla’s of gevulde wraps.

Mexicaanse ontbijttortilla
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 2 tortilla’s
  • 15 gram boter
  • 1/2 chilipeper
  • 1 bosuitje
  • 1 tomaat
  • 3 eieren
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels versgehakte peterselie
  • 1 eetlepels vers limoensap

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwijder eventueel de zaadlijsten uit de chilipepers en snij in dunne ringen. Snij het bosuitje in ringen. Ontzaad de tomaat en snij in stukjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en trek de schil los. Snij het vruchtvlees in reepjes. Tortilla met avocado en roerei - 003 Tortilla met avocado en roerei - 004

  2. Verwarm de tortilla’s in een pan (zonder boter of olie) totdat ze warm zijn. Leg ze op twee borden. Tortilla met avocado en roerei - 006

  3. Smelt de boter in de pan en voeg de chilipeper, het bosuitje en de tomaat toe. Roerbak voor een minuut. Tortilla met avocado en roerei - 009

  4. Klop de eieren los met wat peper en zout in een kom. Voeg toe aan de pan en roerbak de eieren totdat ze net gaar zijn. Tortilla met avocado en roerei - 005 Tortilla met avocado en roerei - 012 Tortilla met avocado en roerei - 013 Tortilla met avocado en roerei - 014 Tortilla met avocado en roerei - 015

  5. Verdeel het mengsel over de tortilla’s. Bestrooi met wat versgehakte peterselie en besprenkel met het limoensap. Tortilla met avocado en roerei - 016

Tortilla met avocado en roerei - 018

3 Reacties

  1. Als ontbijt misschien wat té. Maar ik sla hem wel op voor een lunch een keer! Het klinkt erg lekker.

    Ann op 20 November 2012

  2. Leuk om te horen, Ann! Wij hebben hem als brunch gegeten in het weekend en dat was erg geslaagd :).

    Lisa op 21 November 2012

  3. Dit recept lijkt heel erg op iets wat mijn moeder vaak maakte en ‘smaksie’ noemde. Geen notie waarom eigenlijk haha. Maar wij aten dat dan op een boterham. Wellicht dat het op een wrap ook erg lekker is. Denk dat ik deze variant ook eens ga proberen.

    Janna op 21 November 2012

Reactie achterlaten

Je gegevens
  1. *
  2. *

Let op: om SPAM te voorkomen moeten reacties eerst goedgekeurd worden voor ze bij het recept verschijnen. Wees geduldig!