Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Gevulde aardappels
Gebakken aardappels met vulling!
Het is niet moeilijk om deze aardappels te maken, het kost alleen wel even wat tijd. In het Engels noemen ze deze aardappels ‘Jacket Potatoes’. Je kunt ze met allerlei dingen vullen. Wij hebben ze hier gevuld met blauwe kaas en witte bonen in tomatensaus (niet bij elkaar uiteraard). Het recept is van Delia.
Probeer ook eens geroosterde maïskolven, geroosterde mosterdaardappels of gekruide aardappelpartjes.
Ingrediënten
- 2 grote aardappels (225 – 275 gram per stuk)
- Een scheutje olijfolie
- Naar smaak zout
- Naar smaak boter
- Naar smaak zout en peper
Voor de vulling
- 4 eetlepels witte bonen in tomatensaus
of
- 2 plakken blauwe kaas
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Was de aardappels en droog ze goed af. Prik de aardappels een aantal keer met een vork. Besprenkel met wat olijfolie en wrijf goed over de aardappels heen. Wrijf er dan wat zout overheen.
-
Leg de aardappels in de oven en bak ze voor 105 – 120 minuten of totdat de buitenkant krokant is.
-
Halveer de aardappels en smeer ze in met wat boter. Vul ze dan met de blauwe kaas of de (warme) witte bonen in tomatensaus. Serveer meteen.
2 Reacties
• Daisy op 11 September 2011 ∞
• Arjan op 11 September 2011 ∞