Gevulde aardappels

Gebakken aardappels met vulling!

Het is niet moeilijk om deze aardappels te maken, het kost alleen wel even wat tijd. In het Engels noemen ze deze aardappels ‘Jacket Potatoes’. Je kunt ze met allerlei dingen vullen. Wij hebben ze hier gevuld met blauwe kaas en witte bonen in tomatensaus (niet bij elkaar uiteraard). Het recept is van Delia.

Probeer ook eens geroosterde maïskolven, geroosterde mosterdaardappels of gekruide aardappelpartjes.

Gevulde aardappels
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 2 grote aardappels (225 – 275 gram per stuk)
  • Een scheutje olijfolie
  • Naar smaak zout
  • Naar smaak boter
  • Naar smaak zout en peper

Voor de vulling

  • 4 eetlepels witte bonen in tomatensaus

of

  • 2 plakken blauwe kaas

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Was de aardappels en droog ze goed af. Prik de aardappels een aantal keer met een vork. Besprenkel met wat olijfolie en wrijf goed over de aardappels heen. Wrijf er dan wat zout overheen. Gevulde aardappels - 003 Gevulde aardappels - 006

  3. Leg de aardappels in de oven en bak ze voor 105 – 120 minuten of totdat de buitenkant krokant is. Gevulde aardappels - 010 Gevulde aardappels - 011

  4. Halveer de aardappels en smeer ze in met wat boter. Vul ze dan met de blauwe kaas of de (warme) witte bonen in tomatensaus. Serveer meteen. Gevulde aardappels - 015 Gevulde aardappels - 032

Gevulde aardappels - 036

2 Reacties

  1. Dat ziet er goed uit. Zelf hou ik van gevulde aardappels met kruidenboter. Heel simpel maar lekker.

    Daisy op 11 September 2011

  2. Hmmm, met kruidenboter klinkt ook erg lekker. Dat gaan we de volgende keer proberen!

    Arjan op 11 September 2011

Reactie achterlaten