Home Page › Diner › Gevogelte ›
Geroosterde kippenpoten met ahornsiroop
Smakelijke kippenpoten met een vleugje zoet.
Deze kippenpoten moet je eerst even marineren. Hoe langer je ze marineert, hoe beter de smaak zal zijn. De marinade gaat mee de oven in en na de baktijd kun je deze als saus erbij serveren.
Probeer ook eens sticky drumsticks, kippenpoten in pruimensaus of germarineerde drumsticks.
Ingrediënten
- 2 kippenpoten
- 50 ml Ahornsiroop
- 2 theelepels Dijonmosterd
- 2 theelepels Worcestersaus
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- Naar smaak zout en peper
- Om de ovenschaal in te vetten zonnebloemolie
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de knoflookteentjes en hak fijn. Meng met de rest van de ingrediënten in een stevige plastic zak. Stop de kippenpoten erbij en bedek helemaal met de marinade. Laat minstens 3 uur marineren (of ‘s nachts in de koelkast).
-
Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een ovenschaal in met wat zonnebloemolie. Leg de kippenpoten erin en giet de marinade eroverheen. Zet de schaal in de oven.
-
Bak de kippenpoten 30 – 40 minuten of totdat ze gaar zijn. Als je in een dik stuk kip prikt en de vloeistof die uit de kip komt is helder, dan is de kip gaar. Leg de kippenpoten op een bord en giet de saus eroverheen. Serveer bijvoorbeeld met aardappelpuree en een salade.
Er zijn nog geen reacties.