Home Page › Diner ›
Nacho’s met avocado en maïs
Een heerlijke, vegetarische nachoschotel.
Dit is een snel en makkelijk recept. Ik at het voor het eerst bij Bregje en het was voor mij reden genoeg om het boek te kopen waar het recept in stond (Ainsley’s friends & family cookbook).
Probeer ook eens quesadilla’s, taco’s met avocadosalsa of enchilada con pollo.
Ingrediënten
- 100 gram maïs uit blik
- 1 tomaat
- 1 avocado
- 4 bosuitjes
- 25 gram jalapeno’s
- 175 gram tortillachips
- 4 eetlepels zure room
- 25 gram geraspte kaas
- Versgemalen zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Ontzaad de tomaat en snij in blokjes. Pel de avocado, verwijder de pit en snij in blokjes. Snij de bosuitjes in dunne ringen. Hak de jalapeno’s in stukjes. Meng de tomaat, maïs, avocado, bosuitjes en jalapeno’s door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
-
Schud de tortillachips in een ovenschaal. Verdeel het avocadomengsel eroverheen. Schep de zure room eroverheen en bestrooi met de kaas.
-
Bak de nacho’s 10 minuten in de oven of totdat de kaas gesmolten is. Serveer meteen.
11 Reacties
• Caroline Brouwer op 29 December 2011 ∞
• Marco op 30 December 2011 ∞
• Lisa op 30 December 2011 ∞
• Mich op 31 December 2011 ∞
• Maaike op 5 January 2012 ∞
• Lisa op 5 January 2012 ∞
• Naty op 26 January 2012 ∞
• Lisa op 4 February 2012 ∞
• Ariejan op 28 March 2012 ∞
• nathalie op 10 July 2012 ∞
• Janna op 23 April 2013 ∞