Nacho’s met avocado en maïs

Een heerlijke, vegetarische nachoschotel.

Dit is een snel en makkelijk recept. Ik at het voor het eerst bij Bregje en het was voor mij reden genoeg om het boek te kopen waar het recept in stond (Ainsley’s friends & family cookbook).

Probeer ook eens quesadilla’s, taco’s met avocadosalsa of enchilada con pollo.

maïs nacho's
Nacho’s met avocado en maïs
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram maïs uit blik
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 4 bosuitjes
  • 25 gram jalapeno’s
  • 175 gram tortillachips
  • 4 eetlepels zure room
  • 25 gram geraspte kaas
  • Versgemalen zout en peper

Ainsley Harriott's Friends And Family Cookbook
Ainsley Harriott’s Friends And Family Cookbook Ainsley Harriott op bol.com

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Ontzaad de tomaat en snij in blokjes. Pel de avocado, verwijder de pit en snij in blokjes. Snij de bosuitjes in dunne ringen. Hak de jalapeno’s in stukjes. Meng de tomaat, maïs, avocado, bosuitjes en jalapeno’s door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Nacho's met avocado en maïs - 01 Nacho's met avocado en maïs - 04

  3. Schud de tortillachips in een ovenschaal. Verdeel het avocadomengsel eroverheen. Schep de zure room eroverheen en bestrooi met de kaas. Nacho's met avocado en maïs - 12 Nacho's met avocado en maïs - 11 Nacho's met avocado en maïs - 16 Nacho's met avocado en maïs - 18

  4. Bak de nacho’s 10 minuten in de oven of totdat de kaas gesmolten is. Serveer meteen.

Nacho's met avocado en maïs - 31

11 Reacties

  1. Dit is zo lekker! Ik maak het ook vaak. zie: http://carolinebrouwer.blogspo.....a-van.html groetjes, Caroline

    Caroline Brouwer op 29 December 2011

  2. Gisteren gemaakt…Het weer heerlijk..Alle goeds voor 2012..en hoop dat er weer prachtige recepten op site komen!

    Marco

    Marco op 30 December 2011

  3. Hoi Marco, wat leuk! Jij ook een heel gelukkig 2012 en we gaan ons best doen. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 30 December 2011

  4. Mmmm, dat ziet er lekker uit. Ik heb het recept bewaard want ik wil het zeker eens testen. Alvast bedankt !!

    Mich op 31 December 2011

  5. Dit ziet er errug lekker uit. Eet je dit gewoon als avondeten? Moeten er dan nog bijgerechten bij?

    Maaike op 5 January 2012

  6. @ Mich hartstikke leuk om te horen!

    @ Maaike ja, wij eten dit gewoon als avondeten. Er hoeft niks bij hoor, het is vullend genoeg als avondeten (het kan natuurlijk wel als onderdeel van een Mexicaans etentje).

    Lisa op 5 January 2012

  7. Ziet er lekker uit! Wat voor tortillachips gebruik je? Naturel?

    Naty op 26 January 2012

  8. Hoi Naty, we gebruiken inderdaad naturel. Maar ik heb het vroeger ook wel een keer met andere smaken geprobeerd en dat was ook erg lekker. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 4 February 2012

  9. Nom! Erg lekker, zeker met wat extra bonen erbij.

    Ariejan op 28 March 2012

  10. Gisteren gemaakt. Ik maak wel vaker nacho’s, maar deze staat -met stip- op nummer 1, erg lekker door die pepertjes mmmm. Had dit in mijn eentje helemaal opgekund :-)

    nathalie op 10 July 2012

  11. Het zag er allemaal super lekker uit, maar de smaak viel wat tegen. Maar ik denk dat dit vooral kwam doordat de avocado niet rijp was (en wel zo voelde van buiten… grrr). Ik had er eigenlijk wat gerult gehakt door willen doen, maar miste dit uiteindelijk niet echt. Ik vond de bosuitjes wat overheersend. Misschien dat hij met een rijpe avocado beter zal smaken.

    Janna op 23 April 2013

Reactie achterlaten