Home Page › Feestdagen › Kerstmis ›
Cranberrymuffins
Muffins met verse cranberries!
Dit zijn perfecte muffins voor Kerstmis. Probeer ook eens mueslimuffins, kaneelmuffins of gembermuffins met peer.
And so I’m offering this simple phrase,
To kids from one to ninety-two,
Although its been said many times, many ways,
A very Merry Christmas to you!
Ingrediënten
- 150 gram verse cranberries
- 265 gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 160 gram rietsuiker
- 240 ml melk
- 1 ei
- 85 gram boter
- 1 sinaasappel
- snuf zout
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Vul een muffinvorm met papieren bakjes. Was de cranberries.
-
Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, suiker, zout en kaneel. Klop door elkaar met een garde. Rasp de schil van de sinaasappel erbij (de rest van de sinaasappel heb je niet nodig).
-
Smelt de boter en meng in een maatbeker met de melk en het ei.
-
Giet het botermengsel bij het bloemmengsel en schep met een houten lepel door elkaar. Voeg de cranberries toe en schep door het beslag (stop meteen met roeren als het gemengd is).
-
Schep het mengsel in de muffinvorm.
-
Bak de cakejes 15 – 18 minuten of totdat de muffins goudbruin zijn. Haal uit de oven, laat 5 minuten afkoelen in de vorm en schep ze dan op een rooster om volledig af te koelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker.
6 Reacties
• Romy op 25 December 2011 ∞
• Caroline Brouwer op 25 December 2011 ∞
• charlotte op 25 December 2011 ∞
• Lisa op 26 December 2011 ∞
• Eveline op 27 December 2011 ∞
• Lisa op 28 December 2011 ∞