Home Page › Diner ›
Gazpacho
Een zomerse, Spaanse soep die koud gegeten wordt.
Voor een fijne gazpacho kun je de groenten makkelijk fijnmalen met een keukenmachine of staafmixer. Voor een grove gazpacho kun je alle groenten fijnsnijden, je moet dan wel wat extra water toevoegen. Ik heb de groenten fijngemalen, maar niet helemaal gepureerd.
Probeer ook eens soep met erwtjes, munt en spekjes of pompoensoep.
Ingrediënten
- 4 tomaten
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 komkommer
- 1/2 groene paprika
- 1,5 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
- 50 ml koud water
- zout en peper naar smaak
- peterselie vers, om te serveren (optioneel)
Bereidingswijze & foto's
-
Pureer de rode ui, komkommer, paprika en knoflook op dezelfde manier.
-
Meng de citroensap met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en de gedroogde peterselie.
-
Roer het water en de tomatenpuree door de gepureerde groenten. Je kunt meer water toevoegen als je een minder dikke soep wilt.
-
Roer het olijfoliemengsel door de soep heen.
-
Laat de soep door en door koud worden in de koelkast, gebruik eventueel ijsklontjes. Serveer de gazpacho met verse peterselie.
Er zijn nog geen reacties.