Gazpacho

Een zomerse, Spaanse soep die koud gegeten wordt.

Voor een fijne gazpacho kun je de groenten makkelijk fijnmalen met een keukenmachine of staafmixer. Voor een grove gazpacho kun je alle groenten fijnsnijden, je moet dan wel wat extra water toevoegen. Ik heb de groenten fijngemalen, maar niet helemaal gepureerd.

Probeer ook eens soep met erwtjes, munt en spekjes of pompoensoep.

DSC_0082

Gazpacho
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
3 personen

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 groene paprika
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 50 ml koud water
  • zout en peper naar smaak
  • peterselie vers, om te serveren (optioneel)

Bereidingswijze & foto's

  1. Snij de tomaten in stukken en pureer in de keukenmachine. DSC_0089

  2. Pureer de rode ui, komkommer, paprika en knoflook op dezelfde manier. DSC_0095 DSC_0098

  3. Meng de citroensap met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en de gedroogde peterselie. DSC_0117 DSC_0119

  4. Roer het water en de tomatenpuree door de gepureerde groenten. Je kunt meer water toevoegen als je een minder dikke soep wilt.

  5. Roer het olijfoliemengsel door de soep heen.

  6. Laat de soep door en door koud worden in de koelkast, gebruik eventueel ijsklontjes. Serveer de gazpacho met verse peterselie.

DSC_0128

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten