Couscous met kabeljauw

Een lekker Marokkaans gerecht met kabeljauw.

Probeer ook eens Indiase curry met vis, zalmschijven of couscoussalade met mango.

couscous kabeljauw
Couscous met kabeljauw
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram couscous
  • 400 gram kabeljauw
  • 1 ui
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 gele paprika
  • 50 gram rozijnen
  • 4 tomaten
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen gemberpoeder
  • 1/4 theelepel gemalen koriander
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/4 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 3 eetlepels cashewnoten
  • 250 ml visbouillon
  • Naar smaak peper en zout

Bereidingswijze & foto's

  1. Stop de rozijnen in een kom en giet er kokend water op, zet apart. Couscous met kabeljauw - 002

  2. Pel de ui, halveer hem en snij in dunne ringen. Verhit de olie in een pan en voeg de uien toe. Bak op laag vuur voor 5 minuten of totdat de ui zacht is. Couscous met kabeljauw - 004

  3. Was ondertussen de paprika, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Ontzaad de tomaten en snij in reepjes. Couscous met kabeljauw - 006

  4. Voeg de paprika en tomaten toe aan de ui en roerbak voor 4 minuten. Couscous met kabeljauw - 011

  5. Meng de kruiden door elkaar. Voeg toe aan het uimengsel en roer door elkaar. Couscous met kabeljauw - 015 Couscous met kabeljauw - 016

  6. Giet de visbouillon bij het groentemengsel. Breng aan de kook en zet het vuur laag, laat 20 minuten zachtjes sudderen. Couscous met kabeljauw - 017

  7. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Couscous met kabeljauw - 026

  8. Snij de vis in blokjes. Voeg na 20 minuten toe aan de saus. Schep door elkaar en laat dan 8 minuten zachtjes sudderen of totdat de vis gaar is. Couscous met kabeljauw - 029 Couscous met kabeljauw - 031

  9. Rooster de cashewnoten in een pan zonder boter of olie totdat ze goudbruin zijn. Couscous met kabeljauw - 034

  10. Proef de vissaus en voeg naar smaak zout en peper toe.

  11. Verdeel de couscous over borden. Bestrooi met de helft van de rozijnen. Verdeel de saus over de borden. Bestrooi met de rest van de rozijnen en met de cashewnoten. Serveer meteen. Couscous met kabeljauw - 049 Couscous met kabeljauw - 050 Couscous met kabeljauw - 058

Couscous met kabeljauw - 067

4 Reacties

  1. Deze ga ik een keer maken. Nog nooit coucous met vis gegeten. groeten, Caroline

    Caroline Brouwer op 16 June 2011

  2. Heerlijk! Zojuist gegeten. Lekkere lichte maaltijd, nu het toetje.

    reinou de haan op 7 January 2012

  3. Hoi Reinou, hartstikke leuk om te horen! Bedankt voor je reactie. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 8 January 2012

  4. Net gegeten, wat een mooie smaak… Is er weer één voor mijn favorieten mapje! Echt top!

    Bert op 14 November 2012

Reactie achterlaten