Home Page › Diner ›
Couscous met kabeljauw
Een lekker Marokkaans gerecht met kabeljauw.
Probeer ook eens Indiase curry met vis, zalmschijven of couscoussalade met mango.
Ingrediënten
- 250 gram couscous
- 400 gram kabeljauw
- 1 ui
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 gele paprika
- 50 gram rozijnen
- 4 tomaten
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel gemalen kaneel
- 1/2 theelepel gemalen gemberpoeder
- 1/4 theelepel gemalen koriander
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 1/4 theelepel geraspte nootmuskaat
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 3 eetlepels cashewnoten
- 250 ml visbouillon
- Naar smaak peper en zout
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de rozijnen in een kom en giet er kokend water op, zet apart.
-
Pel de ui, halveer hem en snij in dunne ringen. Verhit de olie in een pan en voeg de uien toe. Bak op laag vuur voor 5 minuten of totdat de ui zacht is.
-
Was ondertussen de paprika, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Ontzaad de tomaten en snij in reepjes.
-
Voeg de paprika en tomaten toe aan de ui en roerbak voor 4 minuten.
-
Meng de kruiden door elkaar. Voeg toe aan het uimengsel en roer door elkaar.
-
Giet de visbouillon bij het groentemengsel. Breng aan de kook en zet het vuur laag, laat 20 minuten zachtjes sudderen.
-
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
-
Snij de vis in blokjes. Voeg na 20 minuten toe aan de saus. Schep door elkaar en laat dan 8 minuten zachtjes sudderen of totdat de vis gaar is.
-
Rooster de cashewnoten in een pan zonder boter of olie totdat ze goudbruin zijn.
-
Proef de vissaus en voeg naar smaak zout en peper toe.
-
Verdeel de couscous over borden. Bestrooi met de helft van de rozijnen. Verdeel de saus over de borden. Bestrooi met de rest van de rozijnen en met de cashewnoten. Serveer meteen.
4 Reacties
• Caroline Brouwer op 16 June 2011 ∞
• reinou de haan op 7 January 2012 ∞
• Lisa op 8 January 2012 ∞
• Bert op 14 November 2012 ∞