Citroenlinguine

Een snelle en simpele pastamaaltijd met citroen.

Dit recept komt uit Hoe te eten van Nigella Lawson. Het is een heerlijke frisse pasta. Wij hebben hem gegeten met een groene salade. Ik wilde deze pasta al een tijdje maken, maar het gebruik van rauwe eidooiers hield me tegen. Maar aangezien ik laatst een pak gepasteuriseerd eigeel heb gekocht (en helaas zijn die 60 eidooiers maar 2 – 3 dagen houdbaar, dus een deel verdwijnt altijd weer in de prullenbak), kon ik het recept eindelijk gaan maken. Achteraf zou je de eidooiers ook kunnen vervangen door 2 eetlepels room, dat heeft denk ik vrijwel hetzelfde effect. Ik heb trouwens geen bladpeterselie gebruikt, maar verse basilicum.

citroenlinguine linguine met citroen snelle pasta
Citroenlinguine
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
3 personen

Ingrediënten

  • 375 gram linguine
  • 1 eidooier
  • 75 ml ongeklopte slagroom
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 1/2 citroen
  • klontje boter
  • handje verse basilicum
  • Naar smaak zout en peper

Bereidingswijze & foto's

  1. Vul een grote kookpan met water en breng aan de kook. Breng op smaak met zout. Stop de linguine in de pan en kook volgens de bereidingswijze. Test de linguine een minuut voordat ie klaar zou moeten zijn. Maak ondertussen de saus. Citroenlinguine - 002

  2. Rasp de Parmezaanse kaas en de schil van de citroen in een kom. Pers de citroenhelft uit en voeg het sap toe aan de Parmezaanse kaas. Voeg de eidooier, de room en wat zout en flink wat peper toe. Roer door elkaar. Proef het mengsel en voeg eventueel nog wat meer citroen toe (wij hebben een hele citroen gebruikt). Hak de basilicum fijn. Citroenlinguine - 006 Citroenlinguine - 008 Citroenlinguine - 009

  3. Giet de pasta af (bewaar wat kookvocht), stop hem terug in de pan en roer er de boter door. Schep, wanneer de boter gesmolten is, de saus door de pasta heen. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe als het mengsel te droog is. Strooi er de gehakte basilicum overheen en serveer meteen. Citroenlinguine - 012 Citroenlinguine - 013 Citroenlinguine - 014

Citroenlinguine - 018

1 reactie

  1. Hoi Arjan en lIsa,

    Ik heb jullie genomineerd voor de Stylish Blogger Award. http://loyoya.blogspot.com/201.....award.html

    xxx

    Loyoya's kitchen op 14 August 2010

Reactie achterlaten