Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Witlof met ham en kaas uit de oven
Een simpel maar heerlijk gerecht met witlof.
Ik hield nooit van witlof, maar op deze manier vind ik het heerlijk! Dit is een simpel recept met ham en kaas. Je kunt ook een kaassaus maken en die eroverheen gieten en bedekken met paneermeel (zoals deze witlofschotel). In dit recept wordt de witlof gestoomd. Je kunt er ook voor kiezen om ze 5 minuten te koken.
Kijk ook eens bij gestoomde groenten en snelle courgettefrietjes. Heb je wat meer tijd? Dan kun je ook deze witlofschotel met kaassaus maken.
Ingrediënten
- 3 stronken witlof
- 3 plakken schouderham
- 6 eetlepel geraspte kaas
Serveer deze witlof bijvoorbeeld met gebakken aardappels.
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 200°C
-
Was de witlof en verwijder de buitenste blaadjes.
-
Halveer de witlofstronken horizontaal.
-
Snijd de kern eruit, deze is erg bitter.
-
Vul een steelpan met heet water en breng aan de kook. Zet een stoommandje op de pan en leg de witlof erin. Laat 5 minuten stomen.
-
Snijd de plakken ham doormidden. Haal de witlof uit het stoommandje en leg ze in een ovenschaal.
-
Wikkel elk deel witlof in een plakje ham.
-
Bestrooi de witlof met geraspte kaas. Zet de schaal in de oven.
-
Bak de witlof voor 10 – 15 minuten.
5 Reacties
• lonneke op 7 August 2011 ∞
• lonneke op 7 August 2011 ∞
• E. op 17 October 2011 ∞
• Lisa op 18 October 2011 ∞
• Sanne S op 6 November 2012 ∞