Home Page › Toetjes › Pudding & mousse ›
Snelle chocolademousse
Een lekker en snelle chocolademousse zonder rauw ei.
Dit recept komt uit Nigella Express en is om twee redenen erg geweldig: het is binnen een half uur klaar én er zit geen rauw ei in. Deze mousse is dus onder andere bijzonder geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen. Het is erg leuk om deze mousse te serveren in zelfgemaakte chocoladebakjes. Klik hier voor het recept. Kijk ook eens bij trifle van chocola.
Ingrediënten
- 150 gram minimarshmallows (onder andere te koop bij de C1000)
- 50 gram roomboter op kamertemperatuur
- 250 gram pure chocolade
- 60 ml gekookt water
- 285 ml slagroom
- 1 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de marshmallows, de boter, de chocola en het water in een pan met een dikke bodem.
-
Zet de pan op laag vuur en blijf roeren tot alles gesmolten is. Haal de pan van het vuur.
-
Klop de slagroom en meng met het vanille-extract. Schep het chocolademengsel door de slagroom en meng tot je een samenhangend geheel hebt.
-
Laat de mousse afkoelen. Deze mousse hoeft echter niet op te stijven en is, zodra hij een half uur in de koelkast gestaan heeft, klaar voor gebruik. Zet de mousse in de koelkast totdat je ‘m nodig hebt. Als je de mousse in combinatie maakt met het chocoladebakje, gebruik dan een ijslepel om bolletjes te vormen.
12 Reacties
• Anne op 1 May 2009 ∞
• lala op 29 June 2009 ∞
• Trudie op 19 February 2010 ∞
• Marco op 28 January 2011 ∞
• Marco op 29 January 2011 ∞
• Lisa op 29 January 2011 ∞
• Minnie op 27 June 2011 ∞
• Lisa op 4 July 2011 ∞
• Sophia op 23 February 2012 ∞
• Lisa op 25 February 2012 ∞
• Marie op 13 June 2012 ∞
• sophie miezenbeek op 31 March 2013 ∞