Snelle chocolademousse

Een lekker en snelle chocolademousse zonder rauw ei.

Dit recept komt uit Nigella Express en is om twee redenen erg geweldig: het is binnen een half uur klaar én er zit geen rauw ei in. Deze mousse is dus onder andere bijzonder geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen. Het is erg leuk om deze mousse te serveren in zelfgemaakte chocoladebakjes. Klik hier voor het recept. Kijk ook eens bij trifle van chocola.

Snelle chocolademousse
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram minimarshmallows (onder andere te koop bij de C1000)
  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram pure chocolade
  • 60 ml gekookt water
  • 285 ml slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze & foto's

  1. Stop de marshmallows, de boter, de chocola en het water in een pan met een dikke bodem. 3415287442_5a1bda59fc

  2. Zet de pan op laag vuur en blijf roeren tot alles gesmolten is. Haal de pan van het vuur. 3414481985_02ee9b9a88 3415318420_294c199d74

  3. Klop de slagroom en meng met het vanille-extract. Schep het chocolademengsel door de slagroom en meng tot je een samenhangend geheel hebt.

  4. Laat de mousse afkoelen. Deze mousse hoeft echter niet op te stijven en is, zodra hij een half uur in de koelkast gestaan heeft, klaar voor gebruik. Zet de mousse in de koelkast totdat je ‘m nodig hebt. Als je de mousse in combinatie maakt met het chocoladebakje, gebruik dan een ijslepel om bolletjes te vormen.

3414513797_d52350eb58

12 Reacties

  1. Bedankt voor het recept! Aangezien ik liever geen rauwe ei eet is dit recept erg geschikt. Bij andere chocolademouse heb je namelijk wel rauwe ei nodig. Dus hartelijk bedankt!

    Anne op 1 May 2009

  2. Heerlijk!! Bedankt voor het recept ik ben er dol op het was echt yummi in my tummy! haha

    lala op 29 June 2009

  3. Hallo Lisa en Arjan, Dit was werkelijk heerlijk!! ik ben dol op chocolademousse en wist niet dat je het zo gemakkelijk zelf kunt maken. Echt leuk! Dank jullie wel!

    Trudie op 19 February 2010

  4. Hij staat in de koelkast ben reuze benieuwd…Morgen proeven….Ik laat het jullie weten hoe de reactie’s zijn

    Marco

    Marco op 28 January 2011

  5. tratralalalada….Wat wwn succes !!! helemaal op…..Complimenten!

    Marco

    Marco op 29 January 2011

  6. Hoi Marco,

    Super leuk om te horen. Bedankt voor je reactie!

    Veel groeten, Lisa

    Lisa op 29 January 2011

  7. Bij mij gaat het helaas mis zodra ik het chocolademengsel met de slagroom probeer te mengen. Wat kan daar de oorzaak van zijn? Ik heb nu steeds (hele lekkere) chocolademelk.

    Minnie op 27 June 2011

  8. Hoi Minnie, misschien is je chocolademengsel dan nog te warm. Ik zou het wat langer laten afkoelen. Heb je de slagroom wel goed opgeklopt? Veel groeten, Lisa

    Lisa op 4 July 2011

  9. heeey, het lijkt mij een superlekker recept maar voor hoeveel personen is het? Xx

    Sophia op 23 February 2012

  10. Hoi Sophia, het recept is voor 4 personen. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 25 February 2012

  11. Dat ziet er gemakkelijk uit, amaai ik moet nog veel uittesten van op deze site hier! Vind hem geweldig Lisa!!!

    Marie op 13 June 2012

  12. MMMMMHHHH herlijk, ik zit nu de kom leeg te likken,echt lekker.ik heb em vanochtend gemaakt,voor het paas dinner als toetje. NOMNOMNOM kan niet wachten

    sophie miezenbeek op 31 March 2013

Reactie achterlaten

Je gegevens
  1. *
  2. *

Let op: om SPAM te voorkomen moeten reacties eerst goedgekeurd worden voor ze bij het recept verschijnen. Wees geduldig!