Schuimzoenen

Meringues of schuimpjes die samen worden 'geplakt' door middel van een vulling.

Schuim maken is niet moeilijk, het is alleen een nauwkeurig karweitje omdat het schuim absoluut niet in contact mag komen met water of met vet. Je moet er dus voor zorgen dat je een droge en schone mixer én mengkom gebruikt. Gebruik een glazen mengkom om het schuim in te kloppen. Je kunt het schuim met een lepel op het bakblik scheppen, maar je kunt ook een spuitzak gebruiken. De vulling kun je zelf kiezen. De rabarbervulling kun je uiteraard ook maken met ander vers fruit en probeer de mokkaboter eens met cacao in plaats van oploskoffie voor een chocoladeboter. Lees hier meer over eiwitschuim.

Benieuwd naar meer recepten met schuim? Probeer dan ook eens mini-pavlova’s, schuimpjes of pavlova met aardbeien.

gevuld schuim gevulde koekjes meringuekisses schuim schuimkoekjes schuimzoenen
Schuimzoenen
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
8 - 10 stuks

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker

Vulling voor schuimzoenen met mokkaboter

  • 50 gram roomboter
  • 40 gram gezeefde poedersuiker
  • 1/2 eetlepel oploskoffie
  • 1/2 theelepel water

Vulling voor schuimzoenen met nougatinevulling

  • 100 ml slagroom
  • 5 eetlepels nougatine

Vulling voor schuimzoenen met rabarbervulling

  • 100 ml slagroom
  • 4 eetlepels rabarbercompote

De schuimzoenen met slagroom zijn het beste als je ze binnen een uur eet. De schuimzoenen gevuld met boter zijn langer goed te houden.

Bereidingswijze & foto's

Het schuim maken

Verwarm de oven voor op 140°C

  1. Splits de eieren. 3404511969_557684208b 3404509803_9fba18ee27 3405317194_5d10a2e169

  2. Klop de eieren stijf met een mixer. Dit duurt een paar minuten. 3404405577_3c8006774a1

  3. Zet de mixer op de laagste stand en voeg als het eiwit pieken begint te vertonen geleidelijk de suiker toe. Voeg op het laatst de vanillesuiker toe. 3405216252_267f41ce721

  4. Beleg een bakplaat met bakpapier. Schep of spuit het schuim op het bakblik (ongeveer 2 eetlepels schuim per meringue). 3405216890_e909b27a331 3405217290_0b7ce7b38e

  5. Bak de meringues voor 45 minuten in de oven. Zet de oven uit maar laat de meringues er nog 30 minuten in staan. 3404507227_b18a51e6ee

  6. Klop voor de vulling de slagroom op (als je slagroomvulling gebruikt) en meng de overige ingrediënten erdoorheen.

  7. Neem een schuimpje, besmeer hem met de vulling en plak een ander schuimpje erop. 3404507495_da944b7977 3405318776_cdf2db4fc2

3405320442_ff8b9250df

3404511661_2768667bcd

3404512617_00b626c6d3

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten