Home Page › Toetjes › Fruit ›
Rabarbercrumble
Een heerlijk nagerecht: crumble met rabarber!
Rabarber heeft een lekkere friszure smaak. Deze crumble is gebaseerd op de crumble van Nigella Lawson in ‘Feast’. Ik heb het recept enigszins aangepast. De havermout in dit recept geeft de crumble een lekkere ‘crunch’. Ik heb de crumbles gebakken in kleine soufflébakjes (8 cm).
Probeer ook eens crumble met frambozen en bramen, crumble met appel en rozijnen of mascarponecake met rabarber.
- Moeilijkheid
- Eenvoudig
- Bereidingstijd
- 30–60 min.
- Aantal
- 2 personen
Ingrediënten
Voor de rabarber
- 100 gram rabarber
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel maïzena
- 10 gram boter
Voor de kruimellaag
- 40 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 gram havermout
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 1,5 eetlepel rietsuiker
- 40 gram boter
Bereidingswijze & foto's
-
Was de rabarber, snij de uiteinden eraf en snij in stukken van 1 cm.
-
Stop alle ingrediënten voor de rabarber in een pan en laat de boter zachtjes smelten. Roer door elkaar en laat 2 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur.
-
Vet de soufflébakjess in.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Meng het zelfrijzend bakmeel met de havermout, vanillesuiker en de rietsuiker in een kom. Snij de boter in blokjes en voeg toe aan het bakmeelmengsel. Wrijf met je vingertoppen de boter in het mengsel, zorg dat je er kruimels van maakt.
-
Verdeel de rabarber over de soufflébakjes. Strooi de kruimellaag eroverheen.
-
Zet de bakjes in de oven en bak voor 25 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is. Haal de bakjes uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en serveer!
1 reactie
• Willemijn Bosma op 26 July 2012 ∞