Rabarbercrumble

Een heerlijk nagerecht: crumble met rabarber!

Rabarber heeft een lekkere friszure smaak. Deze crumble is gebaseerd op de crumble van Nigella Lawson in ‘Feast’. Ik heb het recept enigszins aangepast. De havermout in dit recept geeft de crumble een lekkere ‘crunch’. Ik heb de crumbles gebakken in kleine soufflébakjes (8 cm).

Probeer ook eens crumble met frambozen en bramen, crumble met appel en rozijnen of mascarponecake met rabarber.

Rabarbercrumble
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 personen

Ingrediënten

Voor de rabarber

  • 100 gram rabarber
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel maïzena
  • 10 gram boter

Voor de kruimellaag

  • 40 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram havermout
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 1,5 eetlepel rietsuiker
  • 40 gram boter

Bereidingswijze & foto's

  1. Was de rabarber, snij de uiteinden eraf en snij in stukken van 1 cm.

  2. Stop alle ingrediënten voor de rabarber in een pan en laat de boter zachtjes smelten. Roer door elkaar en laat 2 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur. dsc_02341 dsc_0243

  3. Vet de soufflébakjess in.

  4. Verwarm de oven voor op 190°C.

  5. Meng het zelfrijzend bakmeel met de havermout, vanillesuiker en de rietsuiker in een kom. Snij de boter in blokjes en voeg toe aan het bakmeelmengsel. Wrijf met je vingertoppen de boter in het mengsel, zorg dat je er kruimels van maakt. dsc_02491 dsc_0251

  6. Verdeel de rabarber over de soufflébakjes. Strooi de kruimellaag eroverheen. dsc_0254 dsc_02591

  7. Zet de bakjes in de oven en bak voor 25 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is. Haal de bakjes uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en serveer! dsc_02641

dsc_02751



1 reactie

  1. Het was heerlijk! Ook lekker met (warme) vanillesaus.

    Willemijn Bosma op 26 July 2012

Reactie achterlaten