Home Page › Feestdagen ›
Monchoutaart met kersen
Lekker fruitig en romig en heerlijk met de smaak van Bastognekoeken!
Je kunt de hoeveelheden verdubbelen voor een taartvorm van 26 cm. Deze taart moet minstens een nacht (het liefst 24 uur) opstijven in de koelkast. Houd er dus rekening mee dat je de taart één dag voordat je hem wilt eten, maakt. Geloof me, deze taart is je geduld zeker waard. Kijk ook eens bij Mascarponecake met rabarber, zelfgemaakte ijstaart of Rocky Karamel.
Ingrediënten
- 100 gram boter
- 100 gram witte basterdsuiker
- 100 gram mariakoekjes
- 100 gram Bastognekoeken
- 2 pakjes (200 gram in totaal) Monchou
- 250 ml slagroom
- 1 zakje Klopvast
- 1 blik taartvulling (kersen)
- Een paar theelepels kersenjam
Gebruik goede slagroom die in de koeling van de supermarkt staat. De ongekoelde slagroom is te waterig.
Bereidingswijze & foto's
De bodem
-
Smelt de boter
-
Verkruimel de koekjes. Dit kan in een keukenmachine of in een theedoek / diepvrieszakje en er dan met bijvoorbeeld een deegroller op slaan.
-
Roer de boter en de koekjes door elkaar.
-
Doe het koekjesmengsel in de springvorm en druk het goed aan met bijvoorbeeld een lepel, zodat het een vaste bodem wordt.
-
Laat de bodem ongeveer 2 uur in de koelkast staan.
De vulling
-
Klop de slagroom, voeg de Klopvast toe en roer dit, als het geklopt is, door het Monchoumengsel.
-
Laat de taart nu (het liefst een hele dag) in de koelkast staan zodat het geheel op kan stijven.
De afwerking
Met dank aan Iris
2 Links van andere sites
17 Reacties
• Nadia op 31 January 2011 ∞
• Lisa op 31 January 2011 ∞
• op 22 February 2011 ∞
• Anna op 8 March 2011 ∞
• Lisa op 9 March 2011 ∞
• Tom op 12 May 2011 ∞
• Tamara op 26 December 2011 ∞
• Lisa op 26 December 2011 ∞
• janny van oenen op 4 March 2012 ∞
• Marie op 13 June 2012 ∞
• Lisa op 13 June 2012 ∞
• Alizzia op 17 June 2012 ∞
• Lisa op 17 June 2012 ∞
• Ann op 16 July 2012 ∞
• Riet op 12 January 2013 ∞
• Femke op 16 March 2013 ∞
• Lisa op 25 March 2013 ∞