Mascarponecake met rabarber

Een roomkaascake met een bodem van biscuitjes, een vulling van mascarpone met slagroom en een bovenlaag van rabarber.

Voor dit recept is gebruik gemaakt van het recept voor rabarber uit de oven. Ik heb de bodem in een keukenmachine gemaakt, je kunt de biscuitjes ook kapotslaan in een plastic zak met een deegroller.

Probeer ook eens trifle van chocola, monchoutaart of bananencake.

3404413281_efe302726d

koekjesbodem roomkaas met fruit roomkaascake
Mascarponecake met rabarber
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
Cakevorm van 1,5 liter

Ingrediënten

  • 200 ml mascarpone
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 200 ml slagroom
  • 2 velletjes gelatine
  • 400 gram uit de oven rabarber
  • 100 gram theebiscuitjes
  • 100 gram boter

Je kunt deze roomkaascake ook maken met ander fruit.

Bereidingswijze & foto's

Roer de helft van de rabarber los met een lepel en voeg deze bij stap 7 toe aan het mascarponemengsel. De andere helft kun je bewaren voor de garnering.

  1. Maal de biscuitjes in de keukenmachine in brokken. Je wil zowel kruim als stukjes koek. 3405225340_3f3a5c4a61

  2. Smelt de boter in de magnetron, voeg dit geleidelijk toe aan de koekjes en schep door elkaar.

  3. Schep de biscuitmix in een cakevorm. Duw goed aan met een lepel. Zet in de koelkast. 3404414933_5b51f68e5b

  4. Week de gelatine 5 minuten in koud water, knijp het velletje vervolgens uit.

  5. Verwarm 50 ml ongeklopte slagroom kort in een steelpan. Haal de pan van het vuur en voeg de gelatine toe al kloppend met een garde.

  6. Klop de rest van de slagroom stijf. Meng de mascarpone erdoorheen. Zeef de poedersuiker en schep door het mengsel. 3405230444_a6375d5284

  7. Meng het de warme room met het mascarponemengsel. Roer de helft van de rabarber erdoorheen. 3404420015_0741d8453a

  8. Schep het mascarponemengsel op de biscuitbodem. 3404420333_fae593300a

  9. Verdeel de rest van de rabarber over het mascarponemengsel. Laat de roomkaascake minstens een halve dag opstijven in de koelkast. 3405235636_25456610bb

3414074465_0fb2afe69d

3414075307_731c4b114f

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten