Italiaanse panna cotta

Een lekker simpel nagerecht!

Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. En dat is eigenlijk ook alles wat het is. Je kunt variëren met de smaken en sauzen. Probeer bijvoorbeeld eens panna cotta met chocoladesaus.

Probeer ook eens crumble met rood fruit, griesmeelpudding met rozijnen of crème karamel.

italiaans dessert vanille pudding
Italiaanse panna cotta
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 250 ml, ongeklopt slagroom
  • 2 vellen gelatine
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 30 gram witte basterdsuiker
  • 4 eetlepels, optioneel rode bessensap
  • 1 theelepel zonnebloemolie

Bereidingswijze & foto's

  1. Vet twee puddingvormpjes in met de zonnebloemolie. Het is het makkelijkst om hier een kwastje voor te gebruiken. dsc_00111

  2. Leg de velletjes gelatine in een bak met koud water.

  3. Verwarm de room in een steelpannetje met de vanille en witte basterdsuiker. Het mengsel mag niet koken maar moet wel heet zijn. Zorg dat de suiker helemaal opgelost is en haal dan de pan van het vuur.

  4. Knijp de velletjes gelatine uit en voeg ze toe aan de hete room. Klop goed met een garde totdat de gelatine opgelost is. dsc_00134 dsc_00148

  5. Schenk de room in de puddinvormpjes. Laat 15 minuten afkoelen en zet ze dan in de koelkast. Laat de pudding minstens 2 uur opstijven.

  6. Stort de panna cotta op bordjes en serveer met bessensap of chocoladesaus. dsc_00961

dsc_01002

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten