Home Page › Toetjes › Fruit ›
Chocoladetaart met frambozen
Een zachte chocoladetaart met mascarpone en verse frambozen.
Deze taart is heerlijk als toetje. Serveer bijvoorbeeld met een bolletje vanille-ijs. Ik heb bevroren frambozen gebruikt, aangezien ze nu nog niet zo makkelijk vers te krijgen zijn. Probeer ook eens driedubbele chocoladetaart met marshmallowfrosting, Nigella’s ouderwetse chocoladetaart of chocoladetaart met mokka.
Ingrediënten
- 190 gram boter
- 75 gram cacaopoeder
- 115 gram frambozenjam
- 225 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- 1 eigeel, extra
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 190 gram mascarpone
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 225 gram frambozen
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Smelt de boter in een pan en zeef de cacaopoeder erbij. Klop met een garde totdat het mengsel begint te koken. Haal de pan van het vuur en roer de jam erdoorheen.
-
Voeg dan de kristalsuiker, de eieren, de bloem en het bakpoeder toe en roer losjes door elkaar.
-
Klop het eigeel met de mascarpone en de vanillesuiker door elkaar.
-
Gebruik een springvorm van ongeveer 25 cm en bedek de onderkant en zijkant met aluminiumfolie. Vet de vorm in.
-
Schep het chocoladebeslag in de vorm.
-
Verdeel het mascarponemengsel over het chocoladebeslag.
-
Verdeel de frambozen over het beslag en druk zachtjes in de taart.
-
Bak de taart voor 30 – 40 minuten of totdat een prikker er weer schoon uitkomt. Serveer warm met een bolletje vanilleijs of slagroom. Bestuif eventueel met poedersuiker.
8 Reacties
• Babs op 22 January 2011 ∞
• Esther op 21 July 2011 ∞
• Lisa op 22 July 2011 ∞
• T-shirrtje op 13 August 2011 ∞
• Lisa op 13 August 2011 ∞
• monique Van Eester op 7 January 2012 ∞
• Lisa op 7 January 2012 ∞
• Nora op 1 April 2012 ∞