Chocoladetaart met frambozen

Een zachte chocoladetaart met mascarpone en verse frambozen.

Deze taart is heerlijk als toetje. Serveer bijvoorbeeld met een bolletje vanille-ijs. Ik heb bevroren frambozen gebruikt, aangezien ze nu nog niet zo makkelijk vers te krijgen zijn. Probeer ook eens driedubbele chocoladetaart met marshmallowfrosting, Nigella’s ouderwetse chocoladetaart of chocoladetaart met mokka.

chocoladetaart met frambozen verse frambozen
Chocoladetaart met frambozen
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
1 taart van 25 cm

Ingrediënten

  • 190 gram boter
  • 75 gram cacaopoeder
  • 115 gram frambozenjam
  • 225 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 eigeel, extra
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 190 gram mascarpone
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 225 gram frambozen

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Smelt de boter in een pan en zeef de cacaopoeder erbij. Klop met een garde totdat het mengsel begint te koken. Haal de pan van het vuur en roer de jam erdoorheen. Chocoladetaart met frambozen - 004 Chocoladetaart met frambozen - 006 Chocoladetaart met frambozen - 009

  3. Voeg dan de kristalsuiker, de eieren, de bloem en het bakpoeder toe en roer losjes door elkaar.

  4. Klop het eigeel met de mascarpone en de vanillesuiker door elkaar.

  5. Gebruik een springvorm van ongeveer 25 cm en bedek de onderkant en zijkant met aluminiumfolie. Vet de vorm in. Chocoladetaart met frambozen - 013

  6. Schep het chocoladebeslag in de vorm. Chocoladetaart met frambozen - 014

  7. Verdeel het mascarponemengsel over het chocoladebeslag. Chocoladetaart met frambozen - 016

  8. Verdeel de frambozen over het beslag en druk zachtjes in de taart. Chocoladetaart met frambozen - 018

  9. Bak de taart voor 30 – 40 minuten of totdat een prikker er weer schoon uitkomt. Serveer warm met een bolletje vanilleijs of slagroom. Bestuif eventueel met poedersuiker. Chocoladetaart met frambozen - 027 Chocoladetaart met frambozen - 041

Chocoladetaart met frambozen - 072

8 Reacties

  1. Hoi! afgelopen donderdag deze taart gemaakt en hij was super-easy en heeerlijk!

    Deze ga ik zeker nog eens maken!

    Babs op 22 January 2011

  2. Hoi! Gisteren gemaakt! heel gemakkelijk en overheerlijk: het werd muisstil aan tafel..

    Esther op 21 July 2011

  3. Hartstikke leuk om te horen. Bedankt voor jullie reacties!

    Lisa op 22 July 2011

  4. Paar vraagjes. Is de taart wel echt chocoachtig nu er alleen cacao doorheen gaat? Ik ben bang dat er niet echt chocoladesmaak aan zit en is het aluminium bedoeld om het lekken tegen te gaan of heeft het nog een andere functie? Want mijn vorm is anti lek. Ziet er wel heel lekker uit.

    T-shirrtje op 13 August 2011

  5. @ T-shirrtje Juist met cacao zijn taarten vaak chocoachtig. En met 75 gram cacaopoeder kun je er wel vanuit gaan dat de taart zo smaakt. Smaken verschillen natuurlijk, maar ik vind ‘m precies goed. De aluminiumfolie is inderdaad om lekken tegen te gaan, dus die kun je weglaten als je een antilekvorm hebt. Ik hoop dat dit je een beetje helpt! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 13 August 2011

  6. Ik had deze taart gemaakt om mee te nemen naar vrienden voor een etentje. De taart zag er fantastisch lekker uit, maar toe we de taart gingen aansnijden was dit bijna niet mogelijk. Het leek wel een moeulleux of moet dit zo zijn? De “taartpunt?” zag er heel speciaal. Op het bordje geschept zag het eruit alsof het al eens gegeten was. Ik weet niet wat er fout is gelopen. Ze heeft een half uur langer in de oven gestaan dan opgegeven.(anders was hij nog lopender) Er is wel zelfrijzende bloem gebruikt. Ik heb een springvorm gebruikt zoals opgegeven en niet zoals afgebeeld op de foto. Wat zou er misgegaan zijn denkt u ? Zeker en vast ga ik ze nog een keer maken want de smaak was verrukkelijk.

    monique Van Eester op 7 January 2012

  7. Hoi Monique, het hoort geen moeulleux te zijn. De binnenkant is stevig genoeg om te snijden (zoals je ook ziet op de foto’s). Het klinkt alsof de taart niet lang genoeg in de oven heeft gestaan. Of de frambozen en mascarpone waren te waterig, waardoor de taart te nat is geweest. Maar het lijkt me logischer dat je oven misschien wat langzamer is dan de standaard oven. Ik zou hem de volgende keer langer in de oven zetten. Ik heb inderdaad geen springvorm gebruikt, maar een vorm met een losse bodem. Dat zou echter geen verschil moeten maken. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 7 January 2012

  8. Deze taart is heerlijk, goed gelukt! Alleen nog een vraagje, want de mascarponelaag kreeg ik niet zo goed erop gesmeerd als op de foto. het gaat zich dan mengen met de chocolaag. Nog tips hoe ik dit het beste kan doen?

    Nora op 1 April 2012

Reactie achterlaten