Wentelteefjes

Oud brood? Maak er wentelteeftjes van!

Ik weet dat wentelteefjes eigenlijk met wit brood gemaakt moeten worden, maar wij eten nooit wit brood. Ook vroeger niet en als we toen wentelteefjes aten, was het gewoon met volkorenbrood. Ik kan me voorstellen dat het minder lekker is als je Waldkorn gebruikt, maar bij licht volkorenbrood merk je echt niet zoveel verschil. Het is een lekker gerecht en ideaal als je wat brood hebt liggen dat op moet. Probeer ook eens tosti met brie en appelchutney, monkey bread of Amerikaanse pannenkoeken met bacon.

Wentelteefjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
8 wentelteefjes

Ingrediënten

  • 8 sneetjes brood
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Om te bakken boter
  • Om te serveren poedersuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Neem de sneetjes brood en snij met een broodmes de korst eraf. Meng in een kom het ei, de melk, de suiker, het vanille-extract en de kaneel door elkaar. Wentelteefjes - 003 Wentelteefjes - 005 Wentelteefjes - 007 Wentelteefjes - 008

  2. Leg een sneetje brood in een kom. Giet wat van het eimengsel eroverheen. Leg er weer een sneetje op en giet er weer wat overheen. Blijf stapelen totdat je een hele stapel hebt. Giet de rest over de stapel en bedruip de boterhammen nu en dan met het eimengsel. Laat 15 minuten intrekken. Wentelteefjes - 011 Wentelteefjes - 014 Wentelteefjes - 025

  3. Verhit een klontje boter in een bakpan. Leg er een sneetje brood in en laat op middelhoog vuur dichtschroeien (1 – 2 minuten). Draai hem om en bak nog eens 1 – 2 minuten. Wentelteefjes - 018 Wentelteefjes - 019 Wentelteefjes - 022 Wentelteefjes - 024

  4. Leg de gebakken wentelteefjes op een bord, bestrooi met poedersuiker en serveer. Wentelteefjes - 027

Wentelteefjes - 040

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten