Home Page › Zoetigheid › Zoete hapjes ›
Sneeuwballen
Knapperige balletjes met marshmallows en kokosnoot.
Perfect voor dit weer! Je hebt deze zoete hapjes snel gemaakt en ze zijn erg lekker. In het originele recept stond dat je de marshmallows met de boter in de pan moest smelten. Dat heb ik gedaan, maar ik vond het niet erg handig. De volgende keer zou ik de magnetron gebruiken, dan verspreidt de warmte zich beter. Gebruik verse marshmallows en rol het mengsel meteen in ballen, anders krijg je ze niet meer in de goede vorm.
Probeer ook eens cake pops, baklava of schuimpjes.
Ingrediënten
- 140 gram witte marshmallows
- 40 gram rice krispies
- 20 gram boter
- 40 gram gemalen kokos
Bereidingswijze & foto's
-
Smelt de boter in een pan. Stop de marshmallows erbij en laat op laag vuur smelten. Dit kan ook in een hittebestendige kom in de magnetron (ongeveer 30 sec.). Stop de gemalen kokos in een kommetje.
-
Voeg de rice krispies toe aan het marshmallowmengsel en schep door elkaar.
-
Vet je handen in met boter en trek een stukje van het mengsel af. Rol het tot een bal en rol het vervolgens door de kokos.
-
Leg de ballen op een serveerschaal. Je kunt ze 1 – 2 dagen buiten de koelkast bewaren.
2 Reacties
• Denise op 7 February 2012 ∞
• Marja op 14 May 2012 ∞