Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Babi ketjap
Lekker varkensvlees in een saus van ketjap.
Dit vleesgerecht is erg lekker. Je kunt het maken met hamlappen of met fricandeau. Wij hebben het gegeten met sperzieboontjes en kerrierijst (rijst met een theelepel kerriepoeder erdoorheen).
Probeer ook eens pittige gehaktballetjes, goulash of varkenslappen met mosterdsaus.
Ingrediënten
- 500 gram fricandeau
- 1 theelepel uienpoeder
- 80 ml ketjap manis
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel limoensap
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- 1 eetlepel tomatenpuree
Bereidingswijze & foto's
-
Snij het vlees in stukjes.
-
Pel de knoflook en pers de teentjes uit. Meng de knoflook in een kom met de ketjap, het uienpoeder, de olie, het limoensap, het kerriepoeder, het gemberpoeder en het korianderzaad. Leg het vlees in de kom en roer door elkaar. Bedek de kom met plastic folie en laat in de koelkast minstens 3 uur marineren.
-
Zet een bakpan op middelhoog vuur. Schep het vlees met een schuimspaan in een pan (bewaar de marinade voor de volgende stap) en bak snel aan alle kanten bruin.
-
Giet de marinade bij het vlees. Voeg de tomatenpuree toe en roer even door elkaar.
-
Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat het vlees 20 minuten stoven. Haal dan de deksel van de pan en laat de saus nog 10 minuten indikken.
één link van een andere site