Sneeuwballen

Knapperige balletjes met marshmallows en kokosnoot.

Perfect voor dit weer! Je hebt deze zoete hapjes snel gemaakt en ze zijn erg lekker. In het originele recept stond dat je de marshmallows met de boter in de pan moest smelten. Dat heb ik gedaan, maar ik vond het niet erg handig. De volgende keer zou ik de magnetron gebruiken, dan verspreidt de warmte zich beter. Gebruik verse marshmallows en rol het mengsel meteen in ballen, anders krijg je ze niet meer in de goede vorm.

Probeer ook eens cake pops, baklava of schuimpjes.

Sneeuwballen
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
15 stuks

Ingrediënten

 • 140 gram witte marshmallows
 • 40 gram rice krispies
 • 20 gram boter
 • 40 gram gemalen kokos

Bereidingswijze & foto's

 1. Smelt de boter in een pan. Stop de marshmallows erbij en laat op laag vuur smelten. Dit kan ook in een hittebestendige kom in de magnetron (ongeveer 30 sec.). Stop de gemalen kokos in een kommetje. Sneeuwballen - 001 Sneeuwballen - 002 Sneeuwballen - 006 Sneeuwballen - 007 Sneeuwballen - 010

 2. Voeg de rice krispies toe aan het marshmallowmengsel en schep door elkaar. Sneeuwballen - 012

 3. Vet je handen in met boter en trek een stukje van het mengsel af. Rol het tot een bal en rol het vervolgens door de kokos. Sneeuwballen - 015 Sneeuwballen - 017

 4. Leg de ballen op een serveerschaal. Je kunt ze 1 – 2 dagen buiten de koelkast bewaren.

Sneeuwballen - 028

2 Reacties

 1. Wat een goed idee, die combinatie van krispies en marsmellows. Ook perfect voor deze winterse dagen:)

  Denise op 7 February 2012

 2. Wat een lekkere smaaksensatie in je mond! Vond het ook erg leuk om te maken. Ik had overigens gekleurde minimarsmallows gebruikt, dus bij mij waren ze roze met wit van de kokos. Ziet er gezellig uit!

  Marja op 14 May 2012

Reactie achterlaten

Je gegevens
 1. *
 2. *

Let op: om SPAM te voorkomen moeten reacties eerst goedgekeurd worden voor ze bij het recept verschijnen. Wees geduldig!