Home Page › Feestdagen ›
Worteltaart met ananas
Een echte Engelse carrot cake. Als je dit nog nooit gegeten hebt, probeer dit heerlijke taartje dan zeker!
Laat je niet afleiden door de wortels in deze taart, die proef je amper terug als de taart gebakken is. Het resultaat is een heerlijke, zachte fruittaart met een romige citroenglazuur. Voor dit recept is een bakvorm van 18 cm gebruikt.
Probeer ook eens wortelmuffins, of Engelse fruitcake.
Ingrediënten
- 4 grote wortels (ongeveer 250 gram)
- 250 gram bloem
- 125 gram rietsuiker
- 3 eetlepels honing
- 2 eieren
- 1 blikje ananas (ongeveer 300 gram)
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 1/2 theelepel zout
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 25 gram walnoten
Voor het glazuur
- 250 gram poedersuiker
- 40 gram roomboter
- 40 gram mascarpone
- 1/2 theelepel citroensap
Je kunt de ingrediënten voor het glazuur ook in de keukenmachine stoppen en mixen.
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Bedek een 18cm taartvorm met bakpapier.
-
Rasp de wortels, in de keukenmachine of met een rasp, fijn.
-
Laat de ananasstukjes goed uitlekken in een vergiet. Heb je ananasschijven? Snijd ze dan eerst in stukjes.
-
Houd 8 walnoten apart voor de garnering aan het einde. Stop de anderen in een kom en stamp ze kapot met bijvoorbeeld een vijzel.
-
Zeef de bloem in een kom.
-
Voeg aan de bloem het zout, het bakpoeder, de kaneel en de suiker toe. Roer door elkaar.
-
Voeg de honing, de eieren, de olie, de ananas, de stukjes walnoten en de geraspte wortel toe.
-
Meng alles goed door elkaar. Giet het mengsel vervolgens in het taartblik.
-
Bak de taart voor 1 uur of tot de taart goudbruin is in de oven. Laat de taart afkoelen.
Het glazuur maken
-
Zeef de poedersuiker. Gebruik je een bus poedersuiker? Open dan het grote gat en trek hiermee de bovenkant van de bus af.
-
Stop de boter in de magnetron totdat het gesmolten is (ongeveer 40 seconden).
-
Meng in een kom de poedersuiker, de boter, de mascarpone en het citroensap. Roer door elkaar.
-
Smeer het glazuur over de afgekoelde taart. Decoreer de bovenkant met de overgebleven walnoten.
7 Reacties
• Amanda op 12 June 2011 ∞
• Lisa op 13 June 2011 ∞
• Soumia op 24 December 2011 ∞
• Soumia op 24 December 2011 ∞
• Lisa op 24 December 2011 ∞
• Janna op 9 March 2012 ∞
• Janna op 9 March 2012 ∞