Home Page › Feestdagen ›
Klassieke Victoria Sponge Cake
Het basisrecept voor het maken van een Victoria Sponge cake.
Dit recept is voor een bakvorm van 18cm. Voor deze cake heb ik het geheel in één keer gebakken en de cake vervolgens horizontaal doormidden gesneden. Je kunt ze ook helft voor helft bakken. Kijk ook eens bij mini-victoria sponge cakes of Victoria Sponge cake met citroenvulling..
Ingrediënten
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- 180 gram roomboter
- 180 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 4 eetlepels aardbeienjam
- 2 eetlepels poedersuiker
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Voeg beetje bij beetje de losgeklopte eieren toe aan het suikermengsel.
-
Voeg de vanille toe.
-
Zeef de bloem bij het mengsel en spatel door elkaar. Hoe minder je roert, hoe luchtiger je cake zal zijn. Zorg dus dat je niet te lang roert.
-
Schep de mix in een 18cm taartvorm die je belegd hebt met bakpapier (of ingevet hebt).
-
Bak de cake voor 30 minuten als je de cake in één keer bakt. Als je de helften één voor één bakt, halveer dan de baktijd. De bovenkant moet goudbruin zijn. Laat de cake afkoelen.
-
Snijd de cake met een groot, scherp mes doormidden. Snijd een eventuele bolling van één helft af.
-
Schep de jam op de bodem en verspreid over het oppervlak. Laat de randen vrij, die worden vanzelf opgevuld door het gewicht van de andere helft die bovenop de jam drukt.
-
Leg de andere helft bovenop de cake.
-
Bestrooi met poedersuiker en snijd in stukken.
7 Reacties
• caitlin op 3 August 2010 ∞
• Lisa op 6 August 2010 ∞
• Susan op 15 September 2011 ∞
• Lisa op 17 September 2011 ∞
• win op 18 February 2012 ∞
• Lisa op 18 February 2012 ∞
• Cobie op 15 March 2013 ∞