Home Page › Zoetigheid › Muffins ›
Hartige muffins met bier
Ideaal als hartige snack of om te eten bij soep.
Deze muffins zijn warm het lekkerst. Het hele huis ruikt heerlijk als ze aan het bakken zijn. Het recept komt uit ‘Muffin Galore’ van Catherine Atkinson.
Probeer ook eens appelmoesmuffins met rozijnen, hartige muffins met mozzarella of pizzabrood.
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel versgemalen peper
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 225 ml bier
- 125 ml lichte olijfolie
- 1 ei
- 1 kleine ui
- 2 theelepels gedroogde tijm
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Vul een muffinvorm met 12 papieren bakjes of vet hem goed in. Giet het bier in een maatbeker en laat op kamertemperatuur komen.
-
Pel de ui en rasp hem fijn.
-
Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder, het zout, de peper en het knoflookpoeder in een grote kom.
-
Breek het ei bij het bier en voeg de olijfolie, de geraspte ui en de gedroogde tijm toe. Klop door elkaar.
-
Giet het biermengsel bij het bloemmengsel en roer totdat je geen sporen meer ziet van bloem.
-
Schep het beslag in de muffinvormpjes.
-
Zet de vorm in de oven en bak de cakejes 20 – 25 minuten of totdat ze gerezen zijn en goudbruin beginnen te zien. Laat ze 10 minuten afkoelen in de vorm en zet ze dan op een rooster. Serveer ze warm, bijvoorbeeld bij soep.
Er zijn nog geen reacties.