Appelmoesmuffins met rozijnen

In deze muffins zit geen extra toegevoegde suiker. De zoetheid komt van de appelmoes en de rozijnen.

Om je muffins lekker luchtig te houden, is het belangrijk dat je het deeg (als je de bloem hebt toegevoegd) zo min mogelijk roert. Gebruik dus een spatel en schep het luchtig door elkaar. Ga niet langer door met roeren dan nodig is.

Kijk ook eens bij havermoutkoekjes, appelmuffins met custard of appelcrumble.

muffins met appelmoes muffins met rozijnen muffins zonder suiker
Appelmoesmuffins met rozijnen
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
12 muffins

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram appelmoes
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel speculaaskruiden (eventueel)
  • 100 gram rozijnen
  • 2 eetlepels melk

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C

  2. Was de rozijnen.

  3. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, de kaneel en de speculaaskruiden.

  4. Meng in een andere kom de appelmoes, het ei en de olie. Klop even kort met de garde. 3237492698_7eea8ed9461

  5. Voeg de natte ingrediënten (het appelmoesmengsel) toe aan de kom met droge ingrediënten.

  6. Spatel door elkaar (maar stop meteen zodra het geheel gemengd is).

  7. Voeg de rozijnen toe. Spatel losjes door elkaar. 3237494450_3752061d201

  8. Vul een muffinvorm met papieren bakjes. Schep het beslag erin. Het handigste is, als je allemaal muffins van ongeveer dezelfde grootte wil, om eerst overal één lepel in te doen en vervolgens de rest te verdelen. 3236660293_5f6c32c2aa1

  9. Zet de muffins in de voorverwarmde oven voor 20 – 25 minuten.

3237507468_8bc5d52a2b1

3237517952_844f9f990c1

2 Reacties

  1. ze zitten nu in de oven! Ik heb de rozijnen vervangen door havervlokken, en ik hab als”topping” een laagje suiker, kaneel en havervlokken.

    Ik heb ook twee schijfjes appel verticaal in de muffins gestopt!

    mmmmm…hoop dat ze lekker zijn!

    bigo&twips op 27 July 2009

  2. Deze heb ik vandaag gemaakt, erg lekker en healthy :-)

    Judith op 27 March 2010

Reactie achterlaten