Home Page › Zoetigheid › Muffins ›
Appelmoesmuffins met rozijnen
In deze muffins zit geen extra toegevoegde suiker. De zoetheid komt van de appelmoes en de rozijnen.
Om je muffins lekker luchtig te houden, is het belangrijk dat je het deeg (als je de bloem hebt toegevoegd) zo min mogelijk roert. Gebruik dus een spatel en schep het luchtig door elkaar. Ga niet langer door met roeren dan nodig is.
Kijk ook eens bij havermoutkoekjes, appelmuffins met custard of appelcrumble.
Ingrediënten
- 1 ei
- 2 eetlepels olie
- 200 gram appelmoes
- 200 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel speculaaskruiden (eventueel)
- 100 gram rozijnen
- 2 eetlepels melk
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Was de rozijnen.
-
Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, de kaneel en de speculaaskruiden.
-
Meng in een andere kom de appelmoes, het ei en de olie. Klop even kort met de garde.
-
Voeg de natte ingrediënten (het appelmoesmengsel) toe aan de kom met droge ingrediënten.
-
Spatel door elkaar (maar stop meteen zodra het geheel gemengd is).
-
Voeg de rozijnen toe. Spatel losjes door elkaar.
-
Vul een muffinvorm met papieren bakjes. Schep het beslag erin. Het handigste is, als je allemaal muffins van ongeveer dezelfde grootte wil, om eerst overal één lepel in te doen en vervolgens de rest te verdelen.
-
Zet de muffins in de voorverwarmde oven voor 20 – 25 minuten.
2 Reacties
• bigo&twips op 27 July 2009 ∞
• Judith op 27 March 2010 ∞