Home Page › Zoetigheid › Koekjes ›
Zachte toffeekoekjes
Heerlijke zachte vanillekoekjes met stukjes fudge. Yummie!
Dit deeg is niet geschikt om te gebruiken met uitstekers. Neem daarvoor eerder dit recept. Deze koekjes zijn erg makkelijk te maken. Je maakt het deeg, schept ze met een lepel op een bakplaat en bakt ze voor 10 minuten in de oven. Zo klaar! De fudgestukjes kun je zelf maken door stukken fudge in stukjes te snijden. Fudge is te krijgen bij de chocola in de supermarkt. Let op dat je de koekjes niet te lang bakt, de fudge gaat dan uitlopen.
Probeer ook eens koekjes met chocoladestukjes, koekjes met geconfijte kersen of citroenkoekjes.
Ingrediënten
- 180 gram bloem
- 115 gram roomboter
- 115 gram witte basterdsuiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 gram fudge
Wil je erg graag ronde koekjes en is de vorm niet helemaal geworden zoals je had gewild? Neem dan een ronde uitsteker en steek rondjes uit.
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Verwarm de boter kort in de magnetron, maar laat hem absoluut niet smelten.
-
Meng de boter met de suiker en een mixer of garde tot een romig geheel.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier of vet ‘m goed in.
-
Schep met een lepel het beslag op de bakplaat. Je kunt ook een ijslepel gebruiken. Zorg er wel voor dat er voldoende afstand tussen de koekjes is (minstens 2,5 cm) omdat de koekjes uitlopen.
-
Bak de koekjes 10 minuten in de oven. Laat ze afkoelen, de toffee kan dan weer wat harder worden. Haal ze ook pas van de bakplaat als ze afgekoeld zijn.
7 Reacties
• laura op 3 July 2011 ∞
• Lisa op 4 July 2011 ∞
• Ann' op 21 September 2011 ∞
• Ann' op 21 September 2011 ∞
• Lisa op 22 September 2011 ∞
• Ann' op 22 September 2011 ∞
• Lisa op 23 September 2011 ∞