Zachte toffeekoekjes

Heerlijke zachte vanillekoekjes met stukjes fudge. Yummie!

Dit deeg is niet geschikt om te gebruiken met uitstekers. Neem daarvoor eerder dit recept. Deze koekjes zijn erg makkelijk te maken. Je maakt het deeg, schept ze met een lepel op een bakplaat en bakt ze voor 10 minuten in de oven. Zo klaar! De fudgestukjes kun je zelf maken door stukken fudge in stukjes te snijden. Fudge is te krijgen bij de chocola in de supermarkt. Let op dat je de koekjes niet te lang bakt, de fudge gaat dan uitlopen.

3391884251_d9280b10ac

Probeer ook eens koekjes met chocoladestukjes, koekjes met geconfijte kersen of citroenkoekjes.

Zachte toffeekoekjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
15 koekjes

Ingrediënten

  • 180 gram bloem
  • 115 gram roomboter
  • 115 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram fudge

Wil je erg graag ronde koekjes en is de vorm niet helemaal geworden zoals je had gewild? Neem dan een ronde uitsteker en steek rondjes uit.

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 180°C

  1. Snijd de fudge in stukjes. 3391884489_a5fd4005f7

  2. Verwarm de boter kort in de magnetron, maar laat hem absoluut niet smelten.

  3. Meng de boter met de suiker en een mixer of garde tot een romig geheel.

  4. Voeg de vanille en het ei toe. Klop opnieuw. 3392693972_667892fb1e

  5. Zeef de bloem boven de kom. Spatel door elkaar. 3392694302_d52108c63d

  6. Voeg de fudge stukjes toe. Roer goed door elkaar. 3391885323_2497fdb1a7

  7. Beleg een bakplaat met bakpapier of vet ‘m goed in.

  8. Schep met een lepel het beslag op de bakplaat. Je kunt ook een ijslepel gebruiken. Zorg er wel voor dat er voldoende afstand tussen de koekjes is (minstens 2,5 cm) omdat de koekjes uitlopen. 3392696214_b60cbb48a5

  9. Bak de koekjes 10 minuten in de oven. Laat ze afkoelen, de toffee kan dan weer wat harder worden. Haal ze ook pas van de bakplaat als ze afgekoeld zijn.

3391890783_93f5caa916

7 Reacties

  1. heb deze ook gemaakt, ze waren erg lekker!

    laura op 3 July 2011

  2. Hartstikke leuk om te horen. Bedankt voor je reactie!

    Lisa op 4 July 2011

  3. Eindelijk een keer een recept van jullie site aan het maken!! Ze liggen nu in de oven, ben benieuwd!! Heb een beetje gesmokkeld, maak 12 grote.. Hmmmmmmmmmm!

    Ann' op 21 September 2011

  4. …..al kan ik mijn bakplaat denk ik wel afschrijven.

    Ann' op 21 September 2011

  5. Ha Ann’, Ik hoop dat ze lekker waren! Had je de bakplaat wel bekleed met bakpapier? Veel groeten, Lisa

    Lisa op 22 September 2011

  6. Ze waren heerlijk!

    Bakpapier was op en ik was eigenwijs.. :P Maar het is nog goed gekomen..

    Ga gauw binnenkort een ander recept uitproberen, het ziet er allemaal zo heerlijk uit!

    Tips voor (zoete) recepten welke goed in te vriezen zijn? Zijn hier maar met z’n tweetjes, vandaar..

    Ann' op 22 September 2011

  7. Mooi! Gelukkig dat je je bakplaat er niet voor hebt op moeten offeren. Ik ben benieuwd welke recepten je nog meer gaat proberen.

    Wij zijn ook met z’n tweetjes, dus ik vries ook vaak dingen in. Muffins kun je makkelijk invriezen als ze gebakken zijn (wel ingepakt). Ook cake laat zich (goed ingepakt) prima invriezen. Bij koekjes kun je het koekdeeg rauw invriezen. Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar ik zie het vaak in recepten staan. Je vormt ze dan al in koekjes en legt ze op een bakplaat (die in de vriezer past). Vries de koekjes een uur in en stop ze dan bij elkaar in een vriezerzak. Als je dan koekjes wilt bakken, kun je ze bevroren op de bakplaat leggen en meteen in de oven stoppen (ze hebben dan wel wat meer baktijd nodig).

    Veel groeten, Lisa

    Lisa op 23 September 2011

Reactie achterlaten