Speculaaskoekjes

Zacht kruimelige koekjes met speculaaskruiden en amandelen.

Probeer ook eens speculaasappeltaart met spijs, speculaascakejes of banketstaaf.

speculaaskoekjes speculaaskruiden zachte koekjes zandkoekjes
Speculaaskoekjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
13 koekjes

Ingrediënten

  • 70 gram boter
  • 70 gram bloem
  • 20 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel schenkstroop
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 50 gram gemalen amandelen
  • 2 eetlepels amandelen
  • snufje zout

Bereidingswijze & foto's

  1. Hak de amandelen in stukjes.

  2. Verwarm de oven voor op 170°C.

  3. Mix de boter romig met de suiker. Koekjes - 013

  4. Voeg de gemalen amandelen toe en roer door elkaar.

  5. Zeef de bloem en roer losjes door het botermengsel.

  6. Voeg de speculaaskruiden, schenkstroop en het zout toe en roer door elkaar. Koekjes - 022

  7. Beleg een bakplaat met bakpapier.

  8. Kneed het deeg in bolletjes en leg ze op de bakplaat. Duw er met je duim in en verdeel over die kuiltjes de gehakte amandelen. Koekjes - 039

  9. Bak de koekjes 12 minuten in de oven. Laat even afkoelen en leg ze vervolgens op een rooster om volledig af te koelen. Koekjes - 042

Koekjes - 051

2 Reacties

  1. Heb dit weekend speculaaspoppen gemaakt, en heb de smaak te pakken met speculaas, ga deze dus ook proberen :-) Over speculaas gesproken: weet jij toevallig hoe ik zo’n speculaasplankje het beste schoon kan maken van overtollig bloem, vochtig doekje of gewoon met een droog kwastje? Vochtig doekje leek me misschien niet zo goed omdat het plankje van hout is…

    Juanita op 5 December 2011

  2. Hoi Juanita, ik zou een droog kwastje gebruiken inderdaad. Als overtollig bloem nat wordt, is het nog moeilijker te verwijderen. Wat leuk speculaaspoppen! Die heb ik nog nooit gemaakt, moet ik misschien ook maar eens doen :). Bedankt voor je reactie! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 7 December 2011

Reactie achterlaten