Home Page › Feestdagen ›
Speculaaskoekjes
Zacht kruimelige koekjes met speculaaskruiden en amandelen.
Probeer ook eens speculaasappeltaart met spijs, speculaascakejes of banketstaaf.
Ingrediënten
- 70 gram boter
- 70 gram bloem
- 20 gram bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel schenkstroop
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 50 gram gemalen amandelen
- 2 eetlepels amandelen
- snufje zout
Bereidingswijze & foto's
-
Hak de amandelen in stukjes.
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Mix de boter romig met de suiker.
-
Voeg de gemalen amandelen toe en roer door elkaar.
-
Zeef de bloem en roer losjes door het botermengsel.
-
Voeg de speculaaskruiden, schenkstroop en het zout toe en roer door elkaar.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier.
-
Kneed het deeg in bolletjes en leg ze op de bakplaat. Duw er met je duim in en verdeel over die kuiltjes de gehakte amandelen.
-
Bak de koekjes 12 minuten in de oven. Laat even afkoelen en leg ze vervolgens op een rooster om volledig af te koelen.
2 Reacties
• Juanita op 5 December 2011 ∞
• Lisa op 7 December 2011 ∞