Home Page › Feestdagen ›
Jamkoekjes
Deze biscuitjes zijn gevuld met jam. Erg yummy!
Naast het feit dat deze koekjes leuk zijn om te maken, zien ze er ook nog eens ontzettend leuk uit. Probeer als variatie op jam eens een marshmallowvulling (zie variatietip). Je hebt voor dit recept één grote ronde vorm nodig om de koekjes uit te steken. Daarnaast heb je een kleine andere vorm nodig om open koekjes te maken. Dit recept is gebaseerd op een recept uit Rachel Allen’s bake.
Kijk ook eens bij gevulde custardkoekjes, dadelkoekjes of smeuïge cacaokoekjes.
Ingrediënten
- 200 gram roomboter
- 520 gram bloem
- 300 gram kristalsuiker
- 100 ml melk
- 1 ei
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels vanille-extract
- 1 pot aardbeienjam (of een andere soort)
Deze koekjes zijn het beste als ze op de dag zelf gegeten worden, anders trekt de jam in het koekje en zijn ze niet meer knapperig.
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Klop hem dan in een kom romig met de suiker.
-
Zeef de bloem erbij.
-
Klop in een andere kom het ei los met de melk. Voeg het toe aan het botermengsel.
-
Voeg de bakpoeder en vanille-extract toe. Kneed tot een samenhangend geheel.
-
Leg deze bol voor een half uur in de koelkast.
-
Rol het deeg dun uit met een deegroller op een met bloem bestoven werkblad.
-
Steek de koekjes uit. Zorg dat je van elke vorm twee koekjes hebt. Het is de bedoeling dat je eerst twee grote ronde vormen uitsteekt. Vervolgens haal je uit één van die vormen nog een vormpje om een opening te creëren.
-
Bak de koekjes voor 10 – 15 minuten.
1 reactie
• Marie op 13 June 2012 ∞