Gevulde custardkoekjes

Het maken van deze koekjes kost even wat tijd, maar het is de moeite zeker waard!

In Engeland zijn deze koekjes erg populair, en niet zonder reden. Deze koekjes met vanillesmaak zijn echt onweerstaanbaar. Dit recept bestaat uit twee delen: het bakken van de biscuitjes en het vullen van de koekjes. Kijk halverwege de pagina voor de ingrediënten van de vulling.

Kijk ook eens bij jamkoekjes, gevulde koeken of chocolate chip koekjes.

Gevulde custardkoekjes
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
25 koekjes

Ingrediënten

  • 175 gram bloem
  • 1 ei
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 50 gram margarine
  • 50 gram roomboter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels custardpoeder

Voor de vulling

  • 1 eetlepel custardpoeder
  • 100 gram poedersuiker
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel kokend water

Bereidingswijze & foto's

Maak de biscuitjes

  1. Verwarm de oven voor op 180°C

  2. Meng in een kom de bloem, het custardpoeder en het bakpoeder met een lepel door elkaar.

  3. Snijd de boter en margarine in blokjes en voeg ze toe aan het bloemmengsel. Meng het geheel met je vingers totdat je een kruimelig geheel hebt.

  4. Voeg de suiker toe.

  5. Voeg het ei toe. Kneed het deeg.

  6. Als je deeg in dit stadium nog wat droog lijkt, voeg dan 1 of 2 eetlepels melk toe. Kneed totdat je een bal hebt. 3259496085_47abd73b0c1

  7. Pak de deegbal in met plastic folie en leg voor 30 minuten in de koelkast. 3259496441_4fa4a7c9b91

  8. Rol het deeg uit met een deegroller. Zorg dat je genoeg bloem gebruikt op je werkblad, zodat het deeg niet blijft plakken. Wrijf ook wat bloem over je deegroller, zodat het deeg daar niet aan blijft plakken. Je wil een platte deeglaag met een dikte van ongeveer 3 – 4 millimeter. 3259498073_a084fbb2c91 3259498429_e9a5d2c7b61

  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  10. Gebruik koekjesvormen of bijvoorbeeld de bovenkant van een glas om de vormpjes uit het deeg te halen. Leg de vormpjes op de bakplaat. Denk eraan dat je minstens twee van elk vormpje wil hebben en wil eindigen met een even aantal omdat je de koekjes op elkaar gaat plakken. 3259498905_d0a3cc58da1

  11. Bak de koekjes voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen. 3259502239_4aebf255901

De vulling maken

  1. Roer het custardpoeder met de poedersuiker in een kom.

  2. Verwarm de boter kort in de magnetron totdat hij zacht maar niet vloeibaar is.

  3. Roer de boter door het suikermengsel.

  4. Voeg het kokend water toe en meng goed door elkaar. 3259502323_879be69cc61

De koekjes vullen

  1. Smeer met een mes de vulling op een koekje.

  2. Leg een koekje (met dezelfde vorm) erop en druk zachtjes aan. 3259502471_00f6e1144d1

3260336392_1ae04dff5f

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten