Dadelkoekjes

Deze koekjes worden gemaakt met dadels. Je kunt ze uiteraard ook maken met andere soorten gedroogd fruit. Probeer eens abrikozen, pruimen of rozijnen.

Je kunt voor dit recept verse of gedroogde dadels gebruiken. Probeer ook eens fruitcake met dadels, muffins met gedroogd fruit of zachte toffeekoekjes.

Dadelkoekjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
15 koekjes

Ingrediënten

  • 180 gram bloem
  • 115 gram roomboter
  • 115 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram dadels

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 180°C

  1. Snijd elke dadel in ongeveer vier gelijke stukken. 3398911295_2177324a971

  2. Verwarm de boter kort in de magnetron, maar laat hem absoluut niet smelten.

  3. Meng de boter met de suiker en een mixer of garde tot een romig geheel.

  4. Voeg de vanille en het ei toe. Klop opnieuw.3392693972_667892fb1e

  5. Zeef de bloem boven de kom. Spatel door elkaar. 3392694302_d52108c63d

  6. Voeg de stukjes dadel toe. Roer goed door elkaar.

  7. Beleg een bakplaat met bakpapier of vet ‘m goed in.

  8. Schep met een lepel het beslag op de bakplaat. Je kunt ook een ijslepel gebruiken. Zorg er wel voor dat er voldoende afstand tussen de koekjes is (minstens 2,5 cm) omdat de koekjes uitlopen. 3391890155_d80eb7823d

  9. Bak de koekjes 10 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.

3391896689_f9f0181c31

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten