Home Page › Zoetigheid › Koekjes ›
Dadelkoekjes
Deze koekjes worden gemaakt met dadels. Je kunt ze uiteraard ook maken met andere soorten gedroogd fruit. Probeer eens abrikozen, pruimen of rozijnen.
Je kunt voor dit recept verse of gedroogde dadels gebruiken. Probeer ook eens fruitcake met dadels, muffins met gedroogd fruit of zachte toffeekoekjes.
Ingrediënten
- 180 gram bloem
- 115 gram roomboter
- 115 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 gram dadels
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Verwarm de boter kort in de magnetron, maar laat hem absoluut niet smelten.
-
Meng de boter met de suiker en een mixer of garde tot een romig geheel.
-
Voeg de stukjes dadel toe. Roer goed door elkaar.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier of vet ‘m goed in.
-
Schep met een lepel het beslag op de bakplaat. Je kunt ook een ijslepel gebruiken. Zorg er wel voor dat er voldoende afstand tussen de koekjes is (minstens 2,5 cm) omdat de koekjes uitlopen.
-
Bak de koekjes 10 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
Er zijn nog geen reacties.