Home Page › Zoetigheid › Koekjes ›
Citroenkoekjes
Lekkere zachte koekjes met een flinke dosis citroen.
Deze koekjes hebben een sterke citroensmaak. Je kunt, als je alleen een vleugje citroen wil, het citroensap weglaten en maar een halve schil toevoegen aan het deeg. Deze koekjes zijn niet geschikt om uit te steken met vormpjes, kijk voor een recept voor zulke koekjes eens hier. Ik heb het deeg in de keukenmachine gemaakt. Wil je het met de hand doen? Klop dan de boter romig met de suiker, schep de bloem erdoor en kneed de citroen erdoorheen.
Benieuwd naar meer recepten voor koekjes? Kijk dan eens bij jamkoekjes, citroenkoekjes met passievrucht en gevulde custardkoekjes.
Ingrediënten
- 115 gram roomboter
- 60 gram kristalsuiker
- 150 gram bloem
- 1 citroen
Deze koekjes blijven tot 5 dagen goed in een luchtdichte trommel.
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 170°C
-
Rasp de gele schil van de citroen (dus niet het witte gedeelte). Pers de helft uit en bewaar het sap.
-
Snijd de boter in blokjes en stop samen met de suiker en bloem in de keukenmachine.
-
Voeg de geraspte schil en het citroensap toe. Zet de machine aan en draai totdat je een geheel hebt. Voeg niet meer bloem toe aan het deeg, dan worden de koekjes taai.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier.
-
Rol kleine bolletjes van het deeg, ongeveer zo groot als een twee euromunt.
-
Leg ze met 2 cm afstand van elkaar op het bakpapier. Neem een mes of vork en duw de koekjes in. Je kunt zo een grappig patroon op je koekjes maken.
-
Bak de koekjes voor 10 – 15 minuten in de oven. Ze blijven naturel van kleur. De bovenkant moet krokant zijn maar ze zijn zacht als je erop duwt. Laat de koekjes 10 minuten afkoelen, haal ze van het bakpapier af (zorg dat ze nog warm zijn als je dit doet, anders gaat het een stuk moeilijker) en laat ze helemaal afkoelen.
Er zijn nog geen reacties.