Home Page › Wereld › Amerika ›
Chocolate chip cookies
Geweldige koekjes met stukjes chocola!
Deze koekjes zijn awesome! Ze zijn in staat mijn mening te veranderen over Nigella’s Kitchen. Al kunnen ze na zo’n enthousiaste inleiding eigenlijk alleen nog maar tegenvallen. Deze koekjes zijn alles wat een chocolate chip cookie moet zijn. Bovendien zijn ze ook nog eens hartstikke makkelijk om te maken. Nigella gebruikt cups om het deeg op de bakplaat te leggen, maar die heb je echt niet nodig. Het deeg laat zich makkelijk in ballen rollen. Nigella zegt dat het recept voor 14 koekjes is. Dat zijn dan wel flinke koeken, want die van mij waren al groot en ik heb er in totaal 18 gemaakt. Maak ze zo groot als je zelf wilt.
Probeer ook eens pure chocoladekoekjes, Mexicaanse chocoladekoekjes of triple chocolate chip cookies.
Ingrediënten
- 150 gram ongezouten roomboter
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 2 theelepels vanille-extract
- 1 koud ei
- 1 koud eigeel
- 300 gram bloem
- 1/2 theelepel zuiveringszout
- 300 gram melkchocolade- stukjes
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 170°C. Beleg twee bakplaten met bakpapier.
-
Smelt de boter en laat afkoelen. Stop de lichtbruine basterdsuiker en de kristalsuiker in een kom en giet de boter eroverheen. Klop met een garde tot een samenhangend mengsel.
-
Voeg de vanille en het koude ei en eigeel toe. Klop met een garde tot een luchtig en romig mengsel.
-
Voeg de bloem en het bicarbonaat van soda toe en roer totdat je een samenhangend geheel hebt (stop meteen met roeren als je geen sporen meer ziet van bloem).
-
Roer de chocoladestukjes erdoorheen. Zet een deel apart om dadelijk in de koekjes te stoppen, dit hoeft niet maar zorgt er wel voor dat je aan de bovenkant nog wat chocoladestukjes ziet.
-
Rol het deeg in balletjes en druk ze een beetje plat. Leg op de bakplaat. Laat het deeg in de koelkast staan terwijl het eerste deel van de koekjes aan het bakken is. Bak de koekjes 15 – 17 minuten of totdat de randen lichtjes goudbruin zien. Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en schep ze dan op een rooster. Laat helemaal afkoelen. Herhaal met het overige deeg.
11 Reacties
• Marian op 16 September 2011 ∞
• Lisa op 16 September 2011 ∞
• Merel op 18 September 2011 ∞
• Lisa op 22 September 2011 ∞
• Maaike op 29 September 2011 ∞
• Janna op 24 November 2011 ∞
• Lisa op 25 November 2011 ∞
• Janna op 17 December 2011 ∞
• Charlotte op 22 January 2012 ∞
• Lisa op 22 January 2012 ∞
• Rieneke op 17 November 2012 ∞