Plaatkoek met mincemeat

Een laag cake, een laag mincemeat en een laag kruimels.

Een tijdje terug beschreef ik het recept van Nigella voor mincemeat. De kerstpasteitjes heb ik gemaakt, maar toen had ik nog een deel over. Om te voorkomen dat het ergens verdween in de koelkast, heb ik deze kruimelkoek gemaakt. Ik heb deze al eerder gemaakt met gedroogd fruit en een andere bovenlaag. Probeer ook eens deze fruitcake, Rocky Road cake met Turks fruit of millionaire’s shortbread.

kruimelkoek
Plaatkoek met mincemeat
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
16 stukken

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 75 gram kristalsuiker
  • 100 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 100 gram boter
  • 2 eetlepels melk
  • 1 ei

Voor de vulling

  • 325 gram mincemeat

Voor de kruimellaag

  • 40 gram koude boter
  • 30 gram suiker
  • 50 gram bloem

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Zeef de bloem in een kom. Roer het bakpoeder en de kristalsuiker erdoorheen.

  3. Laat de boter zacht worden in de magnetron (maar niet smelten!) meng het het ei en de melk en klop door elkaar. Mincemeat Bars - 001 Mincemeat Bars - 002

  4. Meng het botermengsel met het bloemmengsel, maak een samenhangend deeg. Mincemeat Bars - 003

  5. Beleg een bakvorm van 22 cm met bakpapier en vet de randen in. Schep het deeg in de bakvorm. Mincemeat Bars - 005

  6. Schep de mincemeat erop. Verdeel over de koek. Mincemeat Bars - 006

  7. Meng de bloem en de suiker in een kom. Snij de koude boter in blokjes en wrijf in het bloemmengsel totdat het geheel lijkt op kruimels. Bestrooi de mincemeat met de kruimels. Mincemeat Bars - 008 Mincemeat Bars - 009

  8. Bak de koek voor 40 – 45 minuten in de oven of totdat de koek goudbruin is. Laat afkoelen en snijd in stukken. Mincemeat Bars - 010 Mincemeat Bars - 013 Mincemeat Bars - 030

Mincemeat Bars - 026

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten