Home Page › Wereld › Groot-Brittannië & Ierland ›
Plaatkoek met mincemeat
Een laag cake, een laag mincemeat en een laag kruimels.
Een tijdje terug beschreef ik het recept van Nigella voor mincemeat. De kerstpasteitjes heb ik gemaakt, maar toen had ik nog een deel over. Om te voorkomen dat het ergens verdween in de koelkast, heb ik deze kruimelkoek gemaakt. Ik heb deze al eerder gemaakt met gedroogd fruit en een andere bovenlaag. Probeer ook eens deze fruitcake, Rocky Road cake met Turks fruit of millionaire’s shortbread.
Ingrediënten
Voor de bodem
- 75 gram kristalsuiker
- 100 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 100 gram boter
- 2 eetlepels melk
- 1 ei
Voor de vulling
- 325 gram mincemeat
Voor de kruimellaag
- 40 gram koude boter
- 30 gram suiker
- 50 gram bloem
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Zeef de bloem in een kom. Roer het bakpoeder en de kristalsuiker erdoorheen.
-
Laat de boter zacht worden in de magnetron (maar niet smelten!) meng het het ei en de melk en klop door elkaar.
-
Meng het botermengsel met het bloemmengsel, maak een samenhangend deeg.
-
Beleg een bakvorm van 22 cm met bakpapier en vet de randen in. Schep het deeg in de bakvorm.
-
Schep de mincemeat erop. Verdeel over de koek.
-
Meng de bloem en de suiker in een kom. Snij de koude boter in blokjes en wrijf in het bloemmengsel totdat het geheel lijkt op kruimels. Bestrooi de mincemeat met de kruimels.
-
Bak de koek voor 40 – 45 minuten in de oven of totdat de koek goudbruin is. Laat afkoelen en snijd in stukken.
Er zijn nog geen reacties.