Home Page › Wereld › Amerika ›
Brownies met chili
Lekkere, compacte brownies met een kick!
Dit recept komt uit In the mood for entertaining van Jo Pratt. Probeer ook eens perfecte brownies, brownies met mascarpone of smeltende brownies.
Ingrediënten
- 200 gram ongezouten boter
- 200 gram pure chocola
- 3 eieren
- 300 gram kristalsuiker
- 2 theelepels vanille extract
- 125 gram bloem
- 1/2 theelepel milde chilipoeder
- snufje zout
- 150 gram melkchocola
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Vet een rechthoekige bakvorm van ongeveer 20 bij 30 cm in en beleg de onderkant met bakpapier. Hak de melkchocolade in stukjes.
-
Smelt de boter en de pure chocola op een lage stand in de magnetron en schep na elke 30 seconde om totdat alles gesmolten is.
-
Gebruik een elektrische mixer om de eieren, suiker en de vanille extract tot een dik en romig mengsel te kloppen.
-
Schep het chocolademengsel door het eiermengsel.
-
Schep de bloem, het zout en de chilipoeder door het beslag. Voeg de chocoladestukjes toe en schep rustig door elkaar.
-
Schep het deeg in de vorm en bak voor ongeveer 25 minuten of totdat het deeg net gaar is. Laat de brownie 20 minuten afkoelen in de vorm. Haal dan uit de vorm en snij in 9 – 12 stukken.
Er zijn nog geen reacties.