Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Triple chocolate chip koekjes
Koekjes met drie soorten chocolade. Yummy!
Omdat ze in Nederland maar weinig kant-en-klare chocolate chips verkopen, zijn we gedoemd om ze zelf te maken. Dat heeft twee nadelen: het is meer werk én je moet de stukjes niet te klein maken omdat ze dan in het deeg smelten. Bij een tablet chocola (in blokjes) moet je één blokje in 4 stukjes snijden om de juiste grootte te krijgen.
Probeer deze koekjes ook eens: chocoladekoekjes met chocoladestukjes, citroenkoekjesof krakelingen.
Ingrediënten
- 225 gram roomboter
- 225 gram rietsuiker
- 2 eieren
- 2 theelepels vanille-extract
- 350 gram bloem
- 350 gram chocoladestukjes Bijvoorbeeld: 120 gram van witte, pure en melkchocolade
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Klop de boter romig met de rietsuiker. Voeg het vanille-extract toe.
-
Klop de eieren door het mengsel.
-
Zeef de bloem in het mengsel.
-
Schep de chocoladestukjes door het mengsel heen.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier. Schep met een theelepel bolletjes deeg op de bakplaat. Druk ze plat met een vork.
-
Bak ze 10 – 15 minuten in de oven. Ze worden niet goudbruin en lijken erg zacht als ze de oven uitkomen. Laat ze afkoelen.
11 Reacties
• Bregje op 19 March 2009 ∞
• Lisa op 23 March 2009 ∞
• Steefske op 4 August 2010 ∞
• Lisa op 6 August 2010 ∞
• Eva op 8 January 2012 ∞
• Lisa op 8 January 2012 ∞
• Joyce op 22 January 2012 ∞
• Lisa op 4 February 2012 ∞
• Roos op 13 January 2013 ∞
• Lisa op 13 January 2013 ∞
• Corinne op 16 January 2013 ∞