Triple chocolate chip koekjes

Koekjes met drie soorten chocolade. Yummy!

Omdat ze in Nederland maar weinig kant-en-klare chocolate chips verkopen, zijn we gedoemd om ze zelf te maken. Dat heeft twee nadelen: het is meer werk én je moet de stukjes niet te klein maken omdat ze dan in het deeg smelten. Bij een tablet chocola (in blokjes) moet je één blokje in 4 stukjes snijden om de juiste grootte te krijgen.

Probeer deze koekjes ook eens: chocoladekoekjes met chocoladestukjes, citroenkoekjesof krakelingen.

chocolate chip koekjes Koekjes en cakejes
Triple chocolate chip koekjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
60 koekjes

Ingrediënten

  • 225 gram roomboter
  • 225 gram rietsuiker
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 350 gram bloem
  • 350 gram chocoladestukjes Bijvoorbeeld: 120 gram van witte, pure en melkchocolade

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 180°C

  1. Klop de boter romig met de rietsuiker. Voeg het vanille-extract toe. 3343716521_c1897924cc1

  2. Klop de eieren door het mengsel.

  3. Zeef de bloem in het mengsel.

  4. Schep de chocoladestukjes door het mengsel heen. 3344543918_56a2a227481

  5. Beleg een bakplaat met bakpapier. Schep met een theelepel bolletjes deeg op de bakplaat. Druk ze plat met een vork. 3343721053_354bdb9dee1 3344543346_eaf401a5661

  6. Bak ze 10 – 15 minuten in de oven. Ze worden niet goudbruin en lijken erg zacht als ze de oven uitkomen. Laat ze afkoelen.

3338386375_60b748548b1

11 Reacties

  1. Het is ook erg lekker met geglazeerde kersen of met stukjes fudge (denk aan millie’s cookies!!)

    Bregje op 19 March 2009

  2. Dat is inderdaad een geniaal idee! Die ga ik binnenkort eens proberen te maken, met fudge, yum!

    Lisa op 23 March 2009

  3. Is het normaal dat ze lijken te zwemmen in boter?

    Steefske op 4 August 2010

  4. Zwemmen in de boter? Dan denk ik dat er iets fout gegaan is bij het maken van het koekbeslag. Heb je de roomboter wel op kamertemperatuur laten komen en het niet verwarmd in de magnetron?

    Lisa op 6 August 2010

  5. Kan je inplaats van vanille-exctract ook gewoon vanillesuiker gebruiken? Of mengt dat minder?

    Eva op 8 January 2012

  6. Hoi Eva, ja hoor, dat kan. Als het deeg wat te stijf is, kun je eventueel twee theelepels melk toevoegen. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 8 January 2012

  7. Ik maak deze koekjes nu regelmatig. Super simpel en overheerlijk! Als variatie gebruik ik cacaopoeder die ik door een deel van de mix meng. Ook erg lekker :-)

    Joyce op 22 January 2012

  8. Hoi Joyce, wat leuk om te horen! Cacaopoeder erdoorheen lijkt me ook een goed idee. Gaan we de volgende keer ook doen. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 4 February 2012

  9. Kun je ook basterdsuiker gebruiken ipv rietsuiker?

    Roos op 13 January 2013

  10. Ja hoor, dat kan.

    Lisa op 13 January 2013

  11. Ook erg lekker met gedroogde cranberries!

    Corinne op 16 January 2013

Reactie achterlaten