Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Smeuïge cacaokoekjes
Deze koekjes zijn snel te maken.
Deze koekjes zijn, als je ze gebakken hebt, lekker smeuïg. Het recept hieronder is voor ongeveer 30 koekjes. Wil je er minder maken? Halveer dan gewoon het recept. Het recept komt uit Nigella Lawson’s Hoe word ik een goddelijke huisvrouw.
Probeer ook eens citroenkoekjes, Wicky Wacky Cake of chocoladekoekjes met chocoladestukjes.
Ingrediënten
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 25 gram cacao
- 250 gram zachte roomboter
- 2 eetlepels heet water
Bereidingswijze & foto's
-
Meng de cacao in een kom met het hete water totdat je een samenhangend geheel hebt. Je krijgt een soort dikke, stroopachtige substantie.
-
Zeef de bloem in een kom.
-
Voeg de basterdsuiker toe aan de bloem.
-
Zet de boter eventueel even in de magnetron om hem iets zacht te laten worden. Voeg het daarna toe aan het bloemmengsel.
-
Voeg de cacao toe.
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier.
-
Kneed kleine bolletjes (ongeveer de grootte van een pingpongballetje) van het deeg en leg ze op de bakplaat. Let op de afstand, de koekjes lopen namelijk nog iets uit.
-
Bak de koekjes in de oven voor 5 minuten op 170°C. Draai vervolgens de temperatuur naar 150°C en bak de koekjes voor ongeveer 20 minuten.
7 Reacties
• soumia op 12 July 2009 ∞
• Nadia op 3 January 2011 ∞
• Lisa op 3 January 2011 ∞
• Marlyn op 10 August 2011 ∞
• Lisa op 13 August 2011 ∞
• Sylvana op 17 September 2011 ∞
• Lisa op 17 September 2011 ∞