Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Rocky Karamel
Deze mix van chocoladekoekjes, karamel en marshmallows is onweerstaanbaar!
In dit recept wordt gebruik gemaakt van mini-marshmallows. Als je deze niet kunt krijgen, knip dan grote marshmallows in stukjes met een keukenschaar. Bestrooi de schaar met poedersuiker om het knippen makkelijker te maken.
Ik maak dit soort plaatkoeken altijd in een ovenschaal van ongeveer 22 bij 22 cm. Je krijgt dan een wat lagere koek (ongeveer 3 cm) en de stukjes zijn wat beter te snijden. Je kunt het uiteraard ook in andere vormen maken, bijvoorbeeld in een cakevorm. Houd er dan wel rekening mee dat je de cakeplakken halveert, dit soort koeken is namelijk erg machtig. Zorg dat je de gecondenseerde melk lang genoeg kookt. Als je de gecondenseerde melk te kort kookt, verandert het niet in karamel en blijft het te vloeibaar. Klop met een garde totdat de karamel aan je garde blijft hangen (zie onderstaande foto’s).
Probeer ook eens Rocky Road cake, plaatkoek met noten en rozijnen of chocolade-karameltaart.
Ingrediënten
- 200 gram chocoladekoekjes
- 1 blikje gecondenseerde melk (ongeveer 400 gram)
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 60 gram roomboter
- 100 gram melkchocolade
- 100 gram marshmallows
Bereidingswijze & foto's
-
Stamp de koekjes fijn met bijvoorbeeld een deegroller of pureestamper. Zorg dat je ze niet helemaal tot poeder stampt, maar ook nog stukjes overhoudt.
-
Smelt de boter in een steelpannetje.
-
Voeg de suiker en de gecondenseerde melk toe terwijl je roert met een garde.
-
Breng het mengsel, al roerend met een garde, aan de kook.
-
Zet het vuur lager en laat het mengsel 5 – 10 minuten zachtjes koken totdat je een dikke, goudbruine karamel hebt. Blijf roeren met de garde zodat de karamel niet aanbrandt. De karamel moet aan de garde blijven kleven.
-
Schud de marshmallows bij de stukjes koek.
-
Giet de karamel over het koekmengsel. Roer door elkaar met een lepel.
-
Schep het mengsel in een ovenschaal.
-
Laat het geheel 30 minuten afkoelen.
-
Smelt de chocola in een steelpan.
-
Giet de gesmolten chocola over het karamelmengsel.
-
Laat de Rocky Karamel afkoelen en zet hem in de koelkast. Na 2,5 uur is de koek hard genoeg om te eten.
16 Reacties
• Bregje op 2 March 2009 ∞
• Iris op 16 May 2009 ∞
• Laura op 11 April 2010 ∞
• jill op 25 December 2010 ∞
• Chris op 24 March 2011 ∞
• Hiske op 15 August 2011 ∞
• Ina Eikenaar op 21 October 2011 ∞
• Lisa op 21 October 2011 ∞
• Erik den Ouden op 13 February 2012 ∞
• Lisa op 13 February 2012 ∞
• Kelly op 7 May 2012 ∞
• Esther op 23 May 2012 ∞
• Rieneke op 17 November 2012 ∞
• Charles op 2 April 2013 ∞
• Lisa op 2 April 2013 ∞
• Charles op 2 April 2013 ∞