Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Havermoutkoekjes met chocola
Havermoutkoekjes met chocoladestukjes.
Deze havermoutkoekjes zijn makkelijk om te maken; je gooit gewoon alles in een keukenmachine en rolt daar koekjes van. Gebruik geen havermout die lang moet koken, maar bijvoorbeeld de havermout van Quaker. Probeer ook eens marshmallowkoekjes, pure chocoladekoekjes of Mexicaanse chocoladekoekjes.
Ingrediënten
- 50 gram havermout (1)
- 20 gram havermout (2)
- 30 gram pure chocola
- 1 ei
- 60 gram (koude) roomboter
- 60 gram bloem
- 80 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 35 gram walnoten
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 70 gram melkchocola
- snufje zout
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de melkchocolade in kleine stukjes (hak een standaard blokje van een tablet chocola in 4 stukken).
-
Maal de 50 gram havermout (1) fijn in een keukenmachine. Meng in een aparte kom met de bloem, het bakpoeder en het zout.
-
Snij de pure chocola in blokjes en stop samen met de suiker in de keukenmachine. Hak fijn totdat de chocola heel fijn is.
-
Snij de boter in blokjes en voeg toe. Zet de machine aan en draai totdat je een samenhangend mengsel hebt. Roer de boter los en voeg het ei en het vanille-extract toe, zet de machine aan en meng tot een samenhangend mengsel.
-
Voeg het bloemmengsel toe en draai de machine nog kort totdat het geheel gemengd is. Breek de walnoten in stukjes en vouw, samen met de overige 20 gram havermout (2), door het deeg heen. Roer dan de gehakte melkchocola door het deeg heen.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier. Schep theelepels van het deeg op de bakplaat en duw de bovenkant een beetje plat. Ze lopen uit, dus laat ongeveer 4 cm tussen de koekjes zitten. Bak de koekjes ongeveer 5 – 8 minuten of totdat ze lichtjes bruin beginnen te zien aan de randen. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en schep ze dan op een rooster. Laat helemaal afkoelen.
2 Reacties
• Hendrika Bolhuis op 30 October 2011 ∞
• Lisa op 30 October 2011 ∞