Chocoladekoekjes met stukjes chocola

Cacaokoekjes mét chocoladestukjes, dubbel zoveel chocola, dubbel zo lekker!

Dit deeg is niet geschikt om te gebruiken met uitstekers. Neem daarvoor eerder dit recept. Deze koekjes zijn erg makkelijk te maken. Je maakt het deeg, schept ze met een lepel op een bakplaat en bakt ze voor 10 minuten in de oven. Zo klaar! De chocoladestukjes kun je zelf maken door een tablet chocola in stukjes te breken en 1 vierkant blokje in vieren te snijden. Je kunt ook kant-en-klare chocolate chips gebruiken.

Probeer ook een triple chocolate chip koekjes, bananenijs met chocoladestukjes of cacaokoekjes.

Chocoladekoekjes met stukjes chocola
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
15 koekjes

Ingrediënten

  • 175 gram bloem
  • 1 flinke eetlepel cacao
  • 115 gram roomboter
  • 115 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram chocoladestukjes

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 180°C

  1. Verwarm de boter kort in de magnetron, maar laat hem absoluut niet smelten.

  2. Meng de boter met de suiker en een mixer of garde tot een romig geheel.

  3. Voeg de vanille en het ei toe. Klop opnieuw.

  4. Zeef de bloem boven de kom. Spatel door elkaar.

  5. Meng de cacao met 1 eetlepel heet water, roer goed door elkaar en voeg het toe aan het deeg.

  6. Spatel alles goed door elkaar. Voeg de chocoladestukjes toe en roer opnieuw. 3392699036_10e2b992f4

  7. Beleg een bakplaat met bakpapier of vet ‘m goed in.

  8. Schep met een lepel het beslag op de bakplaat. Je kunt ook een ijslepel gebruiken. Zorg er wel voor dat er voldoende afstand tussen de koekjes is (minstens 2,5 cm) omdat de koekjes uitlopen. 3391902429_f70f701350

  9. Bak de koekjes 10 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.

3392716432_6602d82048

2 Reacties

  1. Kun je ook in plaats van vanille extract, vanille suiker gebruiken?

    Mevrouwtjuh op 28 August 2011

  2. Hoi mevrouwtjuh, Dat kan je doen. Gebruik bijvoorbeeld een eetlepel vanillesuiker in plaats van een eetlepel gewone suiker. Dan kun je het extract weglaten. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 30 August 2011

Reactie achterlaten