Home Page › Wereld › Amerika ›
Chocoladecakejes met pepermuntfrosting
Chocolade en munt: een klassieke combinatie.
Dit recept kan echt niet makkelijker. Voor de cakejes gebruikte ik een recept van dit blog en volgens mij is het gebaseerd op de methode die je gebruikt voor een duivelse chocoladetaart. Je roert alles door elkaar en bakt ze in de oven. Het pepermuntextract kun je waarschijnlijk niet in de winkel vinden, maar je kunt het wel bestellen, bijvoorbeeld hier. De combinatie is erg lekker, een beetje zoals een milde vorm van After Eight. De rode swirl op de bovenkant maakt ze perfect voor Kerstmis.
Probeer ook eens red velvet cupcakes, Guinness cupcakes met Baileys of kerstcakejes.
Ingrediënten
- 105 gram bloem
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 40 gram cacaopoeder
- 1 theelepel zuiveringszout (baking soda)
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1 ei
- 125 ml hete koffie
- 125 ml karnemelk
- 60 ml zonnebloemolie
- 2 theelepels vanille-extract
Voor de frosting
- 115 gram ongezouten roomboter
- 75 gram roomkaas
- 250 gram poedersuiker
- 2 eetlepels ongeklopte slagroom
- 1/2 theelepel pepermuntextract
- 1 theelepel rode voedings- kleurstof
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Vul een muffinvorm met 12 papieren vormpjes.
-
Zeef de bloem, cacao, het bakpoeder, het zuiveringszout en het zout in een kom. Roer de suiker erdoorheen.
-
Voeg de rest van de ingrediënten toe aan het bloemmengsel. Klop met een garde tot een glad mengsel. Het is heel erg vloeibaar, dat hoort zo.
-
Giet het beslag in een maatbeker en vul de muffinvormpjes ermee.
-
Bak de cakejes 22 – 24 minuten in de oven of totdat een prikker schoon uit de cakejes komt. Haal ze uit de vorm, zet ze op een rooster en laat ze helemaal afkoelen. Haal de ingrediënten voor de frosting uit de koelkast. Kijk of de bovenkant van de cakejes plat is en snij eventueel wat bij.
-
Stop de boter en de roomkaas in een kom. Klop met een elektrische mixer tot een dik, romig mengsel. Zeef de poedersuiker erbij en voeg het pepermuntextract en de slagroom toe. Mix op een lage stand tot een glad mengsel. Proef en kijk of je tevreden bent of eventueel nog wat pepermunt of poedersuiker wil toevoegen.
-
Neem een plastic spuitzak en smeer met de achterkant van een theelepel de voedingskleurstof in een lijn van de punt naar de buitenkant toe. Maak in totaal drie lijnen.
-
Schep de frosting voorzichtig in een spuitzak. Spuit even in een kommetje totdat de rode lijnen verschijnen. Spuit dan een toef op de cakejes.
Er zijn nog geen reacties.