Brownies met cacao

Deze brownies zijn zacht en cakeachtig.

Probeer ook eens brownies met mascarpone, rocky road cake of karamelkoeken.

Brownies met cacao
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
12 stuks

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 55 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 115 gram bloem
  • 1 theelepel vanille extract

Serveer deze brownie eens met een bolletje kokosijs.

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 180°C

  1. Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de suiker toe en blijf roeren totdat de suiker bijna helemaal opgelost is. dsc_00505 dsc_00526

  2. Roer de cacao, bakpoeder en de vanille door het mengsel. dsc_00563

  3. Klop de eieren los en voeg ze toe aan het cacaomengsel.

  4. Klop de bloem door het cacaomengsel. dsc_00604

  5. Vet een rechthoekige bakvorm van ongeveer 22 bij 13 cm in.

  6. Schep het mengsel in de vorm en zet in de voorverwarmde oven. dsc_00684

  7. Bak de brownies in 25 minuten gaar. De bovenkant moet bol staan en een satéprikker moet er schoon weer uitkomen. Snijd in stukken en serveer! dsc_00763 dsc_01331

dsc_0152

6 Reacties

  1. Ik heb ze net gemaakt, en dit zijn de beste brownies ooit! Lekker hoog, zacht en chewy van binnen en en een krokante laag. Heerlijk!

    dreamaboutclouds.blogspot.com

    Simone op 25 September 2011

  2. Hartstikke leuk om te horen, Simone. Bedankt voor je reactie!

    Lisa op 26 September 2011

  3. Hmmm heb hem net uit de over gehaald en hij is heerlijk! indd lekker krokant van boven en zacht van binnen! Had geen bakpoeder in huis dus heb in plaats daarvan zelfr. bakmeel gebruikt gaat ook goed!

    Brigitte op 21 January 2012

  4. Hoi Brigitte, goed om te weten dat het ook met zelfrijzend bakmeel kan. En fijn dat ie lekker was! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 22 January 2012

  5. Hallo! Ik heb lang zitten zoeken naar een simpel receptje voor brownies dat niet om (kook)chocolade vraagt. Nu kon ik namelijk de suiker vervangen door rapadura (oersuiker), wat overigens ook wel een lekkere stroopachtige smaak oplevert! Ook heb ik volkorenmeel gebruikt ipv bloem. Dit ivm een dieet. Maar ook dan zijn ze lekker, uiteraard iets droger maar nog steeds heerlijk voor de chocoladekick. Bedankt voor het lekkere en ook makkelijke recept en ik zal er zeker nog een aantal uitproberen van jullie website!

    silvia op 28 January 2012

  6. Heerlijk! super lekker ! echt een aanrader maak ze~! ze zijn zooooo lekker krokant van buiten. zacht van binenn :)

    Daniel op 25 June 2012

Reactie achterlaten