Home Page › Wereld › Amerika ›
Brownies met cacao
Deze brownies zijn zacht en cakeachtig.
Probeer ook eens brownies met mascarpone, rocky road cake of karamelkoeken.
Ingrediënten
- 125 gram roomboter
- 200 gram suiker
- 2 eieren
- 55 gram cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 115 gram bloem
- 1 theelepel vanille extract
Serveer deze brownie eens met een bolletje kokosijs.
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de suiker toe en blijf roeren totdat de suiker bijna helemaal opgelost is.
-
Roer de cacao, bakpoeder en de vanille door het mengsel.
-
Klop de eieren los en voeg ze toe aan het cacaomengsel.
-
Klop de bloem door het cacaomengsel.
-
Vet een rechthoekige bakvorm van ongeveer 22 bij 13 cm in.
-
Schep het mengsel in de vorm en zet in de voorverwarmde oven.
-
Bak de brownies in 25 minuten gaar. De bovenkant moet bol staan en een satéprikker moet er schoon weer uitkomen. Snijd in stukken en serveer!
6 Reacties
• Simone op 25 September 2011 ∞
• Lisa op 26 September 2011 ∞
• Brigitte op 21 January 2012 ∞
• Lisa op 22 January 2012 ∞
• silvia op 28 January 2012 ∞
• Daniel op 25 June 2012 ∞