Brownies met aardbeien

Dit is echt een brownie die geschikt is als toetje met een bolletje vanille-ijs of gewoon met wat poedersuiker eroverheen. Omdat het een zachte brownie is, is hij niet echt geschikt om uit te delen als koek. Op een bordje als toetje doet ie het echter geweldig! Gebruik bevroren aardbeien en ontdooi ze niet (snij ze gewoon bevroren in stukjes en schep ze ook zo door het beslag).

Probeer ook eens chocoladepotjes, compacte chocoladecake of Millionaire’s shortbread.

bevroren aardbeien brownie als toetje brownie met aardbeien
Brownies met aardbeien
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
12 stukken

Ingrediënten

  • 300 gram kristalsuiker
  • 90 gram bloem
  • 60 gram cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 170 gram boter
  • snufje zout
  • 225 gram bevroren aardbeien

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Smelt de boter en laat even afkoelen. Hak de aardbeien in stukjes. Beleg een middelgrote, rechthoekige bakvorm (18 bij 22 cm) met bakpapier. Brownie met aardbeien - 002 Brownie met aardbeien - 004 Brownie met aardbeien - 005

  2. Meng de suiker, bloem, cacaopoeder, eieren, gesmolten boter en het zout in een kom. Roer door elkaar met een houten lepel en stop meteen als het gemengd is. Brownie met aardbeien - 006 Brownie met aardbeien - 008

  3. Schep de aardbeienstukjes door het beslag heen. Brownie met aardbeien - 010

  4. Schep het beslag in de vorm. Verdeel zo goed mogelijk over de bodem. Brownie met aardbeien - 011 Brownie met aardbeien - 013

  5. Bak de brownie 30 minuten in de oven of totdat de bovenkant stevig voelt en een prikker schoon uit de cake komt. Til de brownie met het bakpapier uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster. Zowel warm als koud is deze brownie heerlijk! Brownie met aardbeien - 014 Brownie met aardbeien - 016

Brownie met aardbeien - 025

5 Reacties

  1. Wow die zien er lekker uit :)

    Inge op 23 April 2011

  2. Ik heb ze vanavond gemaakt en ze zijn echt heeeeeerlijk!

    Laura op 19 October 2011

  3. Hoi Laura, Hartstikke leuk om te horen! Bedankt voor je reactie. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 21 October 2011

  4. Gisteren gemaakt en mislukt: het was bijna chocomousse, doch wel lekker van smaak!!

    Vicky op 2 May 2012

  5. Hoi Vicky, misschien hadden ze wat langer in de oven gemoeten? Het is een vochtige brownie, maar hij moet wel stevig genoeg zijn om te snijden. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 13 May 2012

Reactie achterlaten