Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Brownies met aardbeien
Dit is echt een brownie die geschikt is als toetje met een bolletje vanille-ijs of gewoon met wat poedersuiker eroverheen. Omdat het een zachte brownie is, is hij niet echt geschikt om uit te delen als koek. Op een bordje als toetje doet ie het echter geweldig! Gebruik bevroren aardbeien en ontdooi ze niet (snij ze gewoon bevroren in stukjes en schep ze ook zo door het beslag).
Probeer ook eens chocoladepotjes, compacte chocoladecake of Millionaire’s shortbread.
Ingrediënten
- 300 gram kristalsuiker
- 90 gram bloem
- 60 gram cacaopoeder
- 3 eieren
- 170 gram boter
- snufje zout
- 225 gram bevroren aardbeien
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 160°C. Smelt de boter en laat even afkoelen. Hak de aardbeien in stukjes. Beleg een middelgrote, rechthoekige bakvorm (18 bij 22 cm) met bakpapier.
-
Meng de suiker, bloem, cacaopoeder, eieren, gesmolten boter en het zout in een kom. Roer door elkaar met een houten lepel en stop meteen als het gemengd is.
-
Schep de aardbeienstukjes door het beslag heen.
-
Schep het beslag in de vorm. Verdeel zo goed mogelijk over de bodem.
-
Bak de brownie 30 minuten in de oven of totdat de bovenkant stevig voelt en een prikker schoon uit de cake komt. Til de brownie met het bakpapier uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster. Zowel warm als koud is deze brownie heerlijk!
5 Reacties
• Inge op 23 April 2011 ∞
• Laura op 19 October 2011 ∞
• Lisa op 21 October 2011 ∞
• Vicky op 2 May 2012 ∞
• Lisa op 13 May 2012 ∞