Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Browniemuffins met pindakaasvulling
Heerlijke muffins gevuld met browniecake en een binnenkant van pindakaas. Smullen!
Dit zijn heerlijke zachte brownies met een vulling van pindakaas. Het is belangrijk dat je, als je de cakejes vult, genoeg beslag aan de onderkant en bovenkant van het cakeje stopt. Als je dat niet doet, kan het cakeje gaan inzakken.
Probeer ook eens brownies of Wicky Wacky cake.
Ingrediënten
- 125 gram pure chocola
- 2 eieren
- 110 gram roomboter
- 125 gram kristalsuiker
- 50 gram bloem
- 12 theelepels pindakaas
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Snijd de boter in blokjes en breek de chocola in stukjes.
-
Smelt de chocola met de boter in de magnetron (ongeveer 1 – 2 minuten) en roer door elkaar. Laat even afkoelen.
-
Klop de eieren los met de suiker. Schenk het chocolademengsel erbij en roer door elkaar.
-
Zeef de bloem bij het chocolademengsel en schep door elkaar.
-
Vul een muffinvorm met papieren bakjes, zonder kan ook maar dan moet je de vorm goed invetten.
-
Schep wat beslag in de vormpjes om de onderkant te vullen. Schep vervolgens in elk bakje een theelepel pindakaas. Verdeel de rest van het beslag over de muffins heen.
-
Bak de brownies 20 minuten in de oven. Je kunt deze brownies warm of koud eten.
7 Reacties
• valisa op 19 May 2009 ∞
• Nadia op 31 December 2010 ∞
• Lisa op 31 December 2010 ∞
• Sietske op 24 May 2011 ∞
• Lisa op 25 May 2011 ∞
• Janneke op 8 November 2012 ∞
• Lisa op 9 November 2012 ∞