Browniemuffins met pindakaasvulling

Heerlijke muffins gevuld met browniecake en een binnenkant van pindakaas. Smullen!

Dit zijn heerlijke zachte brownies met een vulling van pindakaas. Het is belangrijk dat je, als je de cakejes vult, genoeg beslag aan de onderkant en bovenkant van het cakeje stopt. Als je dat niet doet, kan het cakeje gaan inzakken.

Probeer ook eens brownies of Wicky Wacky cake.

Browniemuffins met pindakaasvulling
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
12 stuks

Ingrediënten

  • 125 gram pure chocola
  • 2 eieren
  • 110 gram roomboter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 50 gram bloem
  • 12 theelepels pindakaas

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 180°C

  1. Snijd de boter in blokjes en breek de chocola in stukjes.

  2. Smelt de chocola met de boter in de magnetron (ongeveer 1 – 2 minuten) en roer door elkaar. Laat even afkoelen. dsc_00452 dsc_0046

  3. Klop de eieren los met de suiker. Schenk het chocolademengsel erbij en roer door elkaar.

  4. Zeef de bloem bij het chocolademengsel en schep door elkaar. dsc_00544

  5. Vul een muffinvorm met papieren bakjes, zonder kan ook maar dan moet je de vorm goed invetten.

  6. Schep wat beslag in de vormpjes om de onderkant te vullen. Schep vervolgens in elk bakje een theelepel pindakaas. Verdeel de rest van het beslag over de muffins heen. dsc_00613 dsc_00621 dsc_00632 dsc_00642

  7. Bak de brownies 20 minuten in de oven. Je kunt deze brownies warm of koud eten. dsc_00821

dsc_0148

7 Reacties

  1. wow this looks good!

    valisa op 19 May 2009

  2. Hoi even een vraagje, als ik op de link klik voor de chocoladecakjes dan krijg ik een foutmelding… weet je misschien waardoor dit komt? Ben namelijk wel erg opzoek naar het recept. Alvast bedankt!

    Nadia op 31 December 2010

  3. Hoi Nadia,

    Klopt, dit is een bericht wat niet meer bestaat. Als je chocoladecakejes wilt maken, zou je deze kunnen maken (zonder de pindakaas). Sorry voor het ongemak!

    Veel groeten, Lisa

    Lisa op 31 December 2010

  4. ook al heb ik ze vanboven een beetje laten aanbranden (ik dacht dat ze niet omhoog kwamen omdat ze nog niet klaar waren, maar het kwam toch door de pindakaas), ze zijn echt heerlijk! chocolade en pindakaas blijft een geweldige combinatie.

    Sietske op 24 May 2011

  5. Hoi Sietske, echt he! Ze rijzen inderdaad niet heel erg. Er zit ook geen bakpoeder in brownies. Ik vul browniemuffins vaak tot driekwart, want dan stromen ze nog niet over. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 25 May 2011

  6. Als je er wel een beetje bakpoeder bij doet, helpt dit dan om ze wat luchtiger te krijgen?

    Janneke op 8 November 2012

  7. Hoi Janneke, Ik denk dat ze dan inzakken, daar is dit niet echt het recept voor. Dan kun je beter een cakeachtig chocoladerecept nemen. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 9 November 2012

Reactie achterlaten