Speculaascakejes met spijs

Heerlijke speculaascakejes gevuld met amandelspijs!

Een ideaal cakeje voor Sinterklaasavond! Probeer ook eens brownie cupcakes met marshmallow, regenboogcakejes of speculaasappeltaart met spijs.

cakeje cakeje met amandelspijs cupcake sinterklaascakeje speculaas speculaascakejes
Speculaascakejes met spijs
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
10 cakejes

Ingrediënten

  • 115 gram boter
  • 115 gram bruine basterdsuiker
  • 115 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1-2 eetlepels melk
  • 100 gram amandelspijs
  • Poedersuiker om te serveren

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 180°C

  1. Klop de boter romig met de suiker. Gebruik hier een elektrische mixer voor en klop tot ongeveer 4 minuten.

  2. Voeg de eieren een voor een toe. Klop goed na de toevoeging van elk ei. Speculaascupcakes en taaitaai - 002

  3. Zeef de bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden in een kom.

  4. Roer het bloemmengsel losjes door het botermengsel. Stop meteen als het mengsel gemengd is. Speculaascupcakes en taaitaai - 004

  5. Roer de melk door het beslag.

  6. Beleg een muffinvorm met papieren bakjes of vet de vorm goed in.

  7. Schep in elk bakje 1 eetlepel beslag. Zorg dat de onderkant van het cakeje helemaal bedekt is met beslag. Speculaascupcakes en taaitaai - 005

  8. Verdeel de amandelspijs in 10 gelijke stukken en rol er balletjes van.

  9. Leg in elk cakeje een bolletje amandelspijs. Speculaascupcakes en taaitaai - 006

  10. Bedek de amandelspijs met een eetlepel beslag. Speculaascupcakes en taaitaai - 010

  11. Bak de cakejes 15 – 18 minuten in de oven. Laat ze 15 minuten afkoelen in de vorm en zet ze dan op een rooster. Speculaascupcakes en taaitaai - 011

Speculaascupcakes en taaitaai - 028

Speculaascupcakes en taaitaai - 034

12 Reacties

  1. Geweldige combinatie, speculaas en spijs. Sinterklaas is ook gewoon zo gezellig. Qua eten is het helemaal interessant, immers dan komen de koekjes en allerlei warme dranken op tafel.

    Touchwiz op 27 November 2009

  2. Deze cakejes gisteren avond gemaakt. Heel makkelijk om te maken en ze zijn heerlijk!

    Caroline Brouwer op 5 December 2009

  3. Mmmmm, dat was yummy in my tummy ;-)

    Tamara Kroef op 3 December 2010

  4. Hartstikke leuk om te horen! :)

    Lisa op 4 December 2010

  5. Ik heb er deze maand inmiddels 50 gemaakt! Vandaag mee getrakteerd op het werk en iedereen vond ze heerlijk!

    Bregje op 17 October 2011

  6. Ha Bregje, haha, wow, 50 stuks! Dan ben je wel even bezig denk ik :). Echt leuk dat ze zo goed gelukt zijn!

    Lisa op 17 October 2011

  7. Ik heb ze vanavond voor pakjesavond gemaakt en ze waren bij iedereen een groot succes!

    Laura op 4 December 2011

  8. Waar zou ik zo’n amandelspijs kunnen vinden? Of in welke vorm verkopen ze dit? (Ben wel van België)

    Marie op 13 June 2012

  9. Hoi Marie, amandelspijs kun je vinden in (Nederlandse) supermarkten. Je kunt het ook zelf maken. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 13 June 2012

  10. Heb het achteraf zien staan dat je de uitleg ook op de site hebt staan om zelf amandelspijs te maken, héél handig :-) Eigenlijk is dit dan marsepein?!

    Marie op 14 June 2012

  11. Hoi Marie, het is een soort van grove marsepein. Marsepein is gladder en fijner. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 14 June 2012

  12. Oke, dank je wel! Ben inmiddels al amandelpoeder gaan halen zodat ik aan de slag kan want het ziet er erg lekker uit, is wel geen zomers cakeje maar het is toch ook geen zomers weertje he :-)

    Marie op 15 June 2012

Reactie achterlaten