Home Page › Zoetigheid › Cakejes ›
Speculaascakejes met spijs
Heerlijke speculaascakejes gevuld met amandelspijs!
Een ideaal cakeje voor Sinterklaasavond! Probeer ook eens brownie cupcakes met marshmallow, regenboogcakejes of speculaasappeltaart met spijs.
Ingrediënten
- 115 gram boter
- 115 gram bruine basterdsuiker
- 115 gram bloem
- 2 eieren
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 1 theelepel bakpoeder
- 1-2 eetlepels melk
- 100 gram amandelspijs
- Poedersuiker om te serveren
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Klop de boter romig met de suiker. Gebruik hier een elektrische mixer voor en klop tot ongeveer 4 minuten.
-
Voeg de eieren een voor een toe. Klop goed na de toevoeging van elk ei.
-
Zeef de bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden in een kom.
-
Roer het bloemmengsel losjes door het botermengsel. Stop meteen als het mengsel gemengd is.
-
Roer de melk door het beslag.
-
Beleg een muffinvorm met papieren bakjes of vet de vorm goed in.
-
Schep in elk bakje 1 eetlepel beslag. Zorg dat de onderkant van het cakeje helemaal bedekt is met beslag.
-
Verdeel de amandelspijs in 10 gelijke stukken en rol er balletjes van.
-
Leg in elk cakeje een bolletje amandelspijs.
-
Bedek de amandelspijs met een eetlepel beslag.
-
Bak de cakejes 15 – 18 minuten in de oven. Laat ze 15 minuten afkoelen in de vorm en zet ze dan op een rooster.
12 Reacties
• Touchwiz op 27 November 2009 ∞
• Caroline Brouwer op 5 December 2009 ∞
• Tamara Kroef op 3 December 2010 ∞
• Lisa op 4 December 2010 ∞
• Bregje op 17 October 2011 ∞
• Lisa op 17 October 2011 ∞
• Laura op 4 December 2011 ∞
• Marie op 13 June 2012 ∞
• Lisa op 13 June 2012 ∞
• Marie op 14 June 2012 ∞
• Lisa op 14 June 2012 ∞
• Marie op 15 June 2012 ∞