Home Page › Zoetigheid › Cakejes ›
Roze koekjes
Of zijn het roze cakejes?
Deze kleine, ronde cakejes worden bedekt met een laag roze glazuur. Ik heb voor dit recept een bakblik gebruik voor kleine broodjes. Je zou ook een mini-muffinvorm kunnen gebruiken.
Probeer ook eens cakejes met rozenwater, regenboogcakejes of gevulde jamkoekjes.
Ingrediënten
- 1 ei
- 45 gram bloem
- 50 gram boter
- 40 gram kristalsuiker
Voor het glazuur
- 100 gram poedersuiker
- 1,5 eetlepel rode bessensap
Bereidingswijze & foto's
-
Meng het ei en de suiker en mix met een elektrische mixer totdat het mengsel dik en licht van kleur is (ongeveer 5 minuten).
-
Smelt de boter in een pan op laag vuur. Haal de pan van het vuur zodra de boter gesmolten is.
-
Zeef de bloem in een kom. Schep het eimengsel erdoorheen.
-
Meng de gesmolten boter door het beslag.
-
Zet het beslag voor 1 uur in de koelkast. Laat het beslag vervolgens 15 minuten op kamertemperatuur komen.
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Vet de vorm in.
-
Schep in elk vakje een theelepel beslag.
-
Bak de koekjes in 5 minuten gaar. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
-
Zeef de poedersuiker in een kom en meng met het bessensap. Glazuur de koekjes met een theelepel of een mes en laat hard worden.
Er zijn nog geen reacties.