Roze koekjes

Of zijn het roze cakejes?

Deze kleine, ronde cakejes worden bedekt met een laag roze glazuur. Ik heb voor dit recept een bakblik gebruik voor kleine broodjes. Je zou ook een mini-muffinvorm kunnen gebruiken.

Probeer ook eens cakejes met rozenwater, regenboogcakejes of gevulde jamkoekjes.

kleine cakjes mini-cakejes roze koekjes
Roze koekjes
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
12 stuks

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 45 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 40 gram kristalsuiker

Voor het glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 1,5 eetlepel rode bessensap

Bereidingswijze & foto's

  1. Meng het ei en de suiker en mix met een elektrische mixer totdat het mengsel dik en licht van kleur is (ongeveer 5 minuten). dsc_00444

  2. Smelt de boter in een pan op laag vuur. Haal de pan van het vuur zodra de boter gesmolten is.

  3. Zeef de bloem in een kom. Schep het eimengsel erdoorheen.

  4. Meng de gesmolten boter door het beslag. dsc_00508

  5. Zet het beslag voor 1 uur in de koelkast. Laat het beslag vervolgens 15 minuten op kamertemperatuur komen. dsc_01353

  6. Verwarm de oven voor op 220°C.

  7. Vet de vorm in.

  8. Schep in elk vakje een theelepel beslag. dsc_01403

  9. Bak de koekjes in 5 minuten gaar. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. dsc_01472

  10. Zeef de poedersuiker in een kom en meng met het bessensap. Glazuur de koekjes met een theelepel of een mes en laat hard worden. dsc_01592

dsc_01831

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten