Home Page › Zoetigheid › Cakejes ›
Roze cupcakejes met rozenwater
Schattige, roze cakejes! Naast het feit dat ze er fantastisch uitzien, zijn ze ook nog eens ontzettend lekker.
In dit recept wordt rozenwater gebruikt. Rozenwater kun je kopen in een toko. Je kunt daar vaak ook oranjebloesemwater vinden, leuk om dat te gebruiken als variatie op de roze cakejes met een oranje glazuur!
Dit recept is voor 12 cakejes. Je kunt ze versieren zoals je zelf wil, bijvoorbeeld met stukjes marshmallow, nougatine, hagelslag, suikerbloemen, een geplet zuurtje (voor een kristaleffect), geglaceerde kersen of stukjes chocola. Wil je echt iets speciaals maken? Voeg dan wat voedingskleurstof toe aan het deeg, je krijgt dan gekleurde cakejes.
Kijk voor meer cakejes eens bij banaan-pistachecakejes, Tum-Tum cakejes of glaceetjes maken.
Ingrediënten
- 115 gram roomboter
- 115 gram witte basterdsuiker
- 115 gram bloem
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1,5 eetlepel rozenwater
Voor het glazuur
- 150 gram poedersuiker
- 1 druppel rode voedingskleursto…
- 2 eetlepels rozenwater
- eventueel 1 eetlepel water
- versiersels naar keuze (zie boven voor ideeën)
Bereidingswijze & foto's
De cakejes maken
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Klop de boter samen met de suiker schuimig.
-
Klop de eieren los en voeg ze beetje bij beetje toe terwijl je blijft kloppen.
-
Zeef de bloem en spatel het door het mengsel.
-
Beleg een muffinvorm met papieren cakebakjes of vet hem in.
-
Schep het beslag in de bakjes. Vul de bakjes niet verder dan halverwege, anders rijzen ze over de vorm heen.
-
Bak de cakejes voor 20 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat ze afkoelen.
De cakejes glazuren
-
Zeef de poedersuiker.
-
Meng de poedersuiker met de kleurstof en het rozenwater. Is het mengsel te droog? Voeg dan nog een eetlepel water toe. Heb je te veel water gebruikt? Voeg dan extra poedersuiker toe.
-
Glazuur de cakejes met een theelepel.
-
Versier de cakejes als de glazuur nog zacht is, anders blijft het niet plakken.
Er zijn nog geen reacties.